aanmeld knop
dot

Hypnotiseur worden? Hoe leren hypnotisere

verdriet2.jpg
Hypnotiseren leren. Iedereen kan het leren, hoewel de een er wellicht beter in zal zijn als de ander. Een hypnotiseur is iemand die andere mensen onder hypnose kan brengen. De hypnose is een toestand waarbij diepe ontspanning een rol speelt. Dankzij hypnose kunnen mensen van problemen afkomen, zoals stotteren, roken, angsten...

Hypnotiseren leren, waar kunt u terecht? Als je hypnose wilt leren toepassen hoeft u geen speciale vooropleiding te hebben. Wat u wel moet hebben is:

  • interesse in hypnose
  • interesse in mensen
  • respect voor anderen

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat waarin de hersenen gevoelig zijn voor opdrachten en bevelen en suggesties. Maar feitelijk zijn je hersenen altijd gevoelig voor dergelijke zaken. Bij hypnose wordt je brein echter in een staat van diepere ontspanning gebracht. Je hersenen zijn in een andere staat van bewustzijn. Mensen die onder hypnose zijn kunnen soms dingen ervaren, waar ze later met verbazing op terugkijken, hoewel ze zichw el bewust zijn dat het plaatsvindt. Ze zijn zich tijdens de hypnose bijvoorbeeld wel bewust dat zij onder hypnose zijn. Hypnose is vergelijkbaar met een vorm van dagdroom staat, waarbij je dingen heel echt beleeft, en aanvaardt, terwijl je toch niet echt slaapt. Het wordt ook wel 'in trance zijn' genoemd. Er zijn verschillende vormen van hypnose.

 

Conversationele hypnose

Direct invloed uitoefenen op mensen om je heen, slechts door een gesprek te voeren met mensen, kan dat? Ja dus. Met conversationele hypnose leer je zodanig suggesties te doen in conversaties (gesprekken met anderen), dat mensen om je heen dingen doen of denken zoals jij het graag wilt. Je moet dit niet verwarren met iemand die jouw bevelen blind opvolgt en alles doet wat je zegt. Je leert echter zodanig suggesties te doen dat de hersenen daarop reageren. Je kunt dit leren door middel van een cursus: hypnose

 

Hypnose leren toepassen

Hypnose technieken kan je leren en leren toepassen. Je kunt dan anderen onder hypnose brengen. Er zijn verschillende hypnose technieken. Je kunt zelfs al vrij snel leren hypnotiseren, maar als je therapeutisch hypnose wilt toepassen moet je wel een officiële cursus volgen. Hypnose, en dan met nadruk hypnotherapie wordt gebruikt om mensen te helpen bij bepaalde dingen, zoals:

  • psychische klachten

  • stoppen met roken

  • minder angsten ervaren

  • verder komen in het leven

  • NLP en hypnose
  • enzovoorts

Kan iemand in de hypnose blijven steken?

Hypnose is een diepe vorm van ontspanning, en het lijkt op slapen maar dat is het niet. Het is diepe ontspanning waarbij de hersenen zich open stellen voor suggesties van de hypnotiseur. Uit een hypnose ontwaak je altijd weer, bijvoorbeeld als je in slaap valt. Als je dan weer wakker wordt is de hypnose ook opgeheven.

 

Kan iedereen onder hypnose gebracht worden?

De meeste mensen wel. Maar ongeveer 10% van de mensen zijn er niet gevoelig voor.  De meeste mensen vinden het fijn om onder hypnose te zijn. Ze voelen zich daarna erg goed en helemaal ontspannen.


Tags: Conversationele hypnose, hypnose leren, hypnotiseren, cursus hypnose

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2013-09-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving