aanmeld knop
dot

Monopoly Disney editie, Het bekende spel in sprookjessfeer

logo-tekst.jpeg
Monopoly Disney editie is een van de leukste Monopoly spellen en echt anders dan het traditionele monopoly. Zelfs de jongere kinderen Die het kermis Monopoly nog maar net ontgroeid zijn kunnen hier (misschien met wat hulp) ook al aan meedoen.

Wat is er zo leuk aan DIsney Monopoly?

Disney Monopolie is een variant op het spel Monoply, maar dan helemaal in Disney stijl. Bij het klassieke Monopoly moet je straten kopen, maar bij Monopy Disney editie koop je Disney namen. Ook de Kans en Algemeen fonds kaarten zijn in dit spel niet aanwezig. In plaats daarvan heb je Optocht of Magische momenten, met opdrachten zoals:

  • Zwem naar Crush voor een tochtje over de golven
  • Ga op bezoek bij Simba de Leeuwenkoning, ga verder naar zijn vakje
  • Ga naar Bambi om te leren schaatsen
  • enzovoorts

Opbouw en eerste ronde

In het midden van het spelbord staat een groot kasteel, met daarbij het kasteelterras,, daarover later meer. Het geld heeft een afbeelding van oom Dagobert (hoe kan het ook anders) De pionnen zijn bekende Disney figuren.

 

De eerste ronde

De eerste ronde koop je Disney namen zoals je in het klassieke spel straten koopt. Er is echter een verschil: Bij Disney Monopoly speelt in de eerste ronde een gouden Tinkerbell mee. Op het moment dat iemand dubbel gooit, gaat Tinkerbell een stap vooruit. Let op :Tinkerbell mag alleen op de normale vakjes, dus niet op de vervoermiddelen. Is het vakje van niemand, dan krijgt diegene die aan de beurt is het vakje gratis. Als het vakje wel van iemand is dan betaald de bank de huur onbebouwd van het vakje aan de eigenaar. Op het moment dat alle vakjes verkocht zijn gaat Tinkerbell van het spel.

 

Huizen en Kastelen kopen

Bij het klassieke spel mag je huizen kopen. Dit is bij het Disneyspel hetzelfde. Alleen hebben de hotels plaats gemaakt voor kastelen.

Moet je bij het klassieke spel je huizen repareren, bij het Disneyspel maken de zeven dwergen je bezittingen schoon. Of misschien win je wel een spelletje Poeh kwartetten. Helaas prik je ook je vinger aan het spinnewiel en breek je het glazen muiltje van Assepoesteer op de trap.

 

Gevangenis en Kasteelterras

Net als bij het klassieke spel moet je ook wel eens naar de gevangenis. Bij de Disneyeditie is kapitein Haak een echte boosdoener. Hij heeft namelijk elfenstof gestolen van Tinkerbell! Als dit jou overkomt moet je naar het kasteelterras om te helpen zoeken en daar blijf je dan drie beurten staan. Daarna moet je weer bij Start opnieuw beginnen. Maar als je geluk hebt vlieg je met Buzz Lightyear helemaal naar Start. Of misschien wel op de rug van knorretje. Dit alles beleef je in de Disney editie van Monopoly. Het is nog te koop via Marktplaats ( nieuw of Tweede hands) of via Schmetstoys.nl  en het kost daar  €34.99 (prijs 2013)


Tags: Disneyfiguren. Monopoly
Bronnen: Monopoly Disney Editie
Artikel geschreven door: Opoefiets.
Publicatie datum: 2013-09-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving