aanmeld knop
dot

Een elektrische step

elektrischestep.jpg
Een elektrische step, kinderen spelen er graag mee, maar de elektrische step is pas toegestaan voor 16 jaar en ouder, als men een geldig rijbewijs AM heeft. Deze elektrische steps hebben een klein motortje waardoor er niet zelf gestept meer hoeft te worden.

Een elektrische step heeft een vermogen van 120W, 300W, 500W, 800W of 1000W. Hoe meer Watt de step heeft hoe harder de elektrische step kan. Over het algemeen hebben de elektrische steps een knijprem, een rem vergelijkbaar met uw fietsrem. Zo kan de elektrische step in nood snel afremmen, tenslotte gaat de step ook net zo snel als een gemiddelde fietser!

 

Hoe snel gaan elektrische steps:

  • 120W: 12-16 KM/h
  • 300W: 20 KM/h
  • 500W: 25-30 KM/h
  • 800W: 35 KM/h
  • 1000W: 45 KM/h

Wetgeving omtrent elektrische steps!

Volgens de wet dient u minimaal 16 jaar te zijn, en in het bezit te zijn van een AM rijbewijs. Enkel geldt dit natuurlijk niet op privé terrein. Deze steps mogen niet op de openbare weg, waar dus wel een rijbewijs nodig zal zijn zie hiervoor het kopje: "Mag ik met een elektrische step overal rijden?".

 

Hoeveel kosten deze steps?

De prijs van een step is afhankelijk van welk type en hoeveel watt de step heeft. Een goedkopere 120W step heeft u al voor €89,95, daarna lopen de prijzen snel op. Bijvoorbeeld een gemiddelde 300W step kost al €239,95. (Prijzen: 2013) De prijs is dus vooral afhankelijk van welk type en hoeveel Watt u wenst.

 

Mag ik met een elektrische step overal rijden?

Helaas niet, volgens de wet. De Nederlandse wetgeving ziet een elektrische step namelijk als een (snor)scooter. De step dient dus RDW gekeurd te zijn en u dient te beschikken over een bromfiets rijbewijs. U mag de step natuurlijk wel gebruiken op privé terreinen, denk aan een grote tuin, privé schoolplein of een privé speelplaats.

 

Is een elektrische step veilig voor kinderen?

Ja en nee. De meeste kinderen kunnen waarschijnlijk vrij snel veilig omgaan met een elektrische step, maar de wet schrijft voor dat je een brommer rijbewijs moet hebben dus mogen ze vanaf 16 jaar pas met dit voertuig gaan rijden, als ze het rijbewijs hebben. Er worden wel elektrische steps verkocht waarbij staat dat het om kindersteps gaat maar laat u altijd goed informeren of het echt om een kinderstep gaat. Elektrische steps mogen overigens niet gebruikt worden op de openbare weg of op fietspaden en dergelijke.  Wel geschikt voor op de camping of op privéterrein.


Tags: elektrische step, step
Artikel geschreven door: simonly.
Publicatie datum: 2013-09-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving