aanmeld knop
dot

Bakker, levensgevaarlijk beroep?

COLOURBOX601896.jpeg
Als het beroep dat u uitoefent bakker is, is de kans groot dat u geen serieuze verwondingen op zal lopen. De enige optie zal wellicht een kleine brandwond zijn door middel van onzorgvuldigheid tijdens het werken met een oven. Brood lijkt ongevaarlijk. Als bakker loopt u echter wel degelijk in gevaar. Dit gevaar ligt bij de oven. Dit is gebleken uit een verschrikkelijk ongeluk in het Verenigd Koninkrijk. Twee medewerkers in een broodfabriek zijn een vreselijke dood gestorven in een van de broodovens.

Twee medewerkers zijn een verschrikkelijke dood gestorven in een broodoven in het Verenigd Koninkrijk een aantal jaar geleden. De twee werknemers, David Mayes en Ian Erickson, kregen de opdracht om reparaties uit te oefenen in de oven. Een taak die vaker werd uitgevoerd, maar die nu onverwachts hun dood zou betekenen. De oven hoorde normaal gesproken 12 uur af te koelen voordat er mensen veilig naar binnen konden gaan. Toen David Mayes en Ian Erickson door het noodlot getroffen werden en ondervonden dat de over te heet was, was de oven nog maar 2 uur afgekoeld. Wat de medewerkers misleidden was dat de buitenkant van de oven wel al was afgekoeld tot 40 graden Celsius. De binnenkant van de oven was echte nog 100 graden Celsius.

 

David Mayes en Ian Erickson, gestorven in een broodoven

Alles wat de medewerkers droegen waren een all-in-one pakken. Dat bood onvoldoende bescherming tegen de verschrikkelijke hitte. Blijkbaar heeft niemand van te voren gekeken hoe heet de oven was voordat er besloten werd om naar binnen te gaan. Toen de medewerkers naar binnen gingen was er echter geen weg terug meer. De medewerkers zaten opgesloten. Er was namelijk geen systeem opgenomen om om te keren als men eenmaal in de over zat, en dus was er ook geen mogelijkheid om de medewerkers snel uit de oven te halen.  

 

Walkietalkie

Een van de mannen had een walkietalkie bij zich. Toen de mannen de oven in gingen stuurde hij na een paar minuten een paniekerig bericht waarin hij zei dat het te heet was. Het duurde 17 minuten voordat de opgesloten werknemers geholpen konden worden. Een van de mannen werd uit de oven gehaald in een staat van ontreddering. De andere man bleef opgesloten in de over en moest worden verwijderd door de brandweer. Zijn lichaam was voor 80% bedekt met brandwonden, hij is gestorven in de oven.

 

Veiligheidsregels

De bakkerij heeft toegegeven dat er veel gezondheidsregels en veiligheidsregels zijn overschreden. De bakkerij heeft een boete gekregen van 373.000 pond. Dat is ongeveer 450.000 euro.

 

Bakker Rob Thielen

Veel mensen zijn ontzettend geschrokken van dit verschrikkelijke ongeluk. Zo zegt bakker Rob Thielen (niet te verwarren met de eigenaar van Waterland Private Equity Investments) dat hij erg is geschrokken van het incident. Hij is zich er van bewust dat zoiets natuurlijk niet kan gebeuren in een kleine bakkerij, die al jaren in de handen is van één familie. De ovens in zijn bakkerij zijn gelukkig veel kleiner, daar past helemaal geen persoon in. Laat staan twee. Toch vindt hij het voorval ontzettend naar. 'Brood is mijn passie,' vertelt hij, 'en als andere mensen, die ook iets met brood hebben te maken, zoiets overkomt dan moet ik toch wel even slikken. Het is echt ontzettend erg dat zo iets ooit heeft kunnen plaatsvinden.'


Tags: Brood, bakker, oven, Rob Thielen, ongeluk, gevaarlijk, David Mayes, Erickson
Bronnen: Workers-baked-alive-bread-factory-horror.html
Artikel geschreven door: AnnaS.
Publicatie datum: 2013-09-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving