aanmeld knop
dot

Bezienswaardigheden in Marbella

strand.jpg
Marbella is een badplaats aan de Middellandse zee gelegen in het zuiden van Spanje in de regio Andalusie. Marbella is een van de bekendste en meest geliefde badplaatsen aan de Costa del Sol. Voor het heerlijke weer, de mooie bezienswaardigheden, het lekkere eten en natuurlijk het lekkere zwemwater, trekken mensen naar dit mooie vakantiegebied. Het is er vrijwel altijd goed weer.

Doordat Marbella aan de voet van de bergen van die Sierra Blanca ligt, is het over het algemeen warm en zonnig gedurende het hele jaar. Appartementen bij Marbella zijn dan ook veel te vinden. De stad is met name geliefd om zijn stranden. Marbella, letterlijke betekenis is 'mooie zee', heeft prachtige stranden van bij elkaar bijna 30 kilometer in lengte. Behalve de fraaie stranden heeft Marbella echter nog veel meer te bieden.

 

Het oude centrum

  • Het 'casco antiguo' of historisch centrum van Marbella is zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie in de Spaanse badplaats. Het oude centrum heeft zijn sfeer en historische architectuur behouden en vormt daarom een interessant contrast met het moderne Marbella. In het oude centrum vindt u prachtige pleinen, imposante kerken en de karakteristieke witte straten.
  • Centraal in het historische centrum vindt u het Plaza de los Naranjas, letterlijk 'het Plein van de Sinaasappelbomen.' Aan het plein liggen enkele indrukwekkende gebouwen, zoals het uit de 16e eeuw daterende stadhuis.
  • Andere bezienswaardigheden in het oude centrum zijn de Arabische Muur en de Iglesia de la Encarnacion.
  • Ook barst het historisch centrum van Marbella van winkels, boetiekjes en terrassen. 

De havens

In de Puerto Banes, de jachthaven van Marbella, kunt u uw ogen uit kijken. De haven behoort tot een van de vijf duurste jachthavens ter wereld en wordt gezien als de belangrijkste jachthaven van de Middellandse zee. U kunt hier genieten van de allermooiste en duurste jachten. De Puerto Deportivo de Marbella is kleiner en ook wat minder luxe. Deze haven ligt in het centrum van Marbella en heeft uitstekende faciliteiten voor beoefenaars van diverse watersporten. In de buurt van beide havens vindt u fantastische visrestaurants. 

 

Musea

Wanneer u wat cultuur wilt opsnuiven, kunt u terecht in een van de musea van Marbella. Bekend is het Bonsaimuseum dat de grootste collectie van Europa bezit. In het Museo del Grabado Español Contemporaneo kunt u terecht wanneer u geïnteresseerd bent in archeologie.


Tags: Marbella, appartementen, vakantie, Spanje
Artikel geschreven door: frederique.
Publicatie datum: 2013-09-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving