aanmeld knop
dot

Energie besparen is geld besparen?

logo-tekst.jpeg
De afgelopen jaren kon u een hoop geld besparen met het besparen van energie. Bij het bouwen van een huis kwam u bijvoorbeeld in aanmerking voor een subsidie van enkele duizenden euro's als uw woning onder het conto ´duurzaam wonen´ geschaard kon worden.

Maar wat is duurzaam wonen nu eigenlijk en hoe verloopt de controle op dit duurzaam wonen? We krijgen overal te horen 'Bespaar op je energie' maar wat is het uiteindelijke rendement?

 

Subsidies duurzaam wonen

Bij de subsidies voor duurzaam wonen moesten er bepaalde materialen worden gebruikt en moesten er bepaalde apparaten in huis worden geïnstalleerd. Bouwbedrijven hadden vaak het hele verhaal al voor u klaar, waardoor u de premie zo op kon strijken. En de controle? Een item dat aanwezig moest zijn in de woning was bijvoorbeeld een waterbesparende kraan. Vaak wist een controleur van de gemeente zelf niet eens wat dat was. En een waterbesparende kraan die je een uur laat stromen is ook opeens niet zo besparend meer.

 

Subsidie zonnepanelen

Kijk daarnaast naar de subsidies voor zonnepanelen en hybride auto's. Subsidies voor zonnepanelen worden niet of maar half gebruikt voor de aanschaf van de daadwerkelijke zonnepanelen. En hybride auto's? Het was vooral de bedoeling dat de bestuurders elektrisch gingen rijden, maar de mensen profiteren van de subsidie en gooien de tank vervolgens vol met diesel of benzine. Er zijn zelfs meerdere gevallen bekend van mensen die nog nooit elektrisch hebben gereden met een hybride auto. Dus, energie besparen levert sommige mensen veel geld op, maar of ons milieu nu ook echt gespaard wordt?

 

Energie besparen

Zelf energie besparen kan wel degelijk. Neem contact op met uw energieleverancier en vraag naar de goedkoopste energie. Het zogenaamde 'groene energie' staat namelijk ter discussie sinds bleek dat menig energiebedrijf het niet zo nauw neemt met het begrip groene energie. De klant betaalt een hogere prijs omdat groene energie opwekken zogenaamd duurder is, maar later bleek dat het gewoon een te hoge prijs is voor het leveren van gewone stroom. Als uw energieleverancier te duur is, stap dan over en profiteer van tijdelijke kortingen zoals een jaar lang goedkope energie. Stap daarna desnoods weer over. Regel dat u gebruik kunt maken van goedkopere tarieven in de avond en nacht. Douche dan dus 's avonds en draai 's avonds je wasmachine.


Tags: energie besparen
Artikel geschreven door: contentwriter.
Publicatie datum: 2013-09-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving