aanmeld knop
dot

Rsc de Schimmelkroft, meer dan paardrijden alleen

Paard.jpg
Rsc Schimmelkroft staat voor ruitersportcentrum de Schimmelkroft, ook wel gewoon Manege de Schimmelkroft genoemd. Het is gevestigd aan de Sportboulevard in de plaats Heemskerk. De schimmelkroft bestaat al sinds 1968 en is aangesloten bij de FNRS,dat betekent Fedratie van Nederlandse rijscholen.

Door aansluiting bij de FNRS ben je zeker dat er goed en veilig les gegeven wordt. Er is een overdekte manege en een buitenbak, en verder is er nog een half overdekte tweede rijhal. En daarnaast is er ook nog een longeerbak. Er wordt lesgegeven voor en door jong en oud.

 

Ponylessen

Voor kinderen vanaf zeven jaar zijn er ponylessen om op een speelse manier het rijden onder de knie te krijgen. Er zijn verschillende pony's, zowel voor de beginnende als de gevorderde ruiter, en dat geldt natuurlijk ook voor de paarden. De meeste pony's hebben echter Disneynamen.

 

Combiles

Als je al wat groter bent ,maar nog moet wennen aan de overstap naar een groot paard, dan is er de combiles. Je rijdt dan de ene keer op een grote pony, en de andere keer op een klein paard. Daarna kun je de overstap naar de paardrijles maken.

 

Na de rijles

Na de les heb je de mogelijkheid om iets te eten of te drinken , boven in de kantine. Je kunt van hieruit ook de lesssen volgen.

 

Dressuurproeven en ruiterpaspoort

Als je al een tijdje les hebt gehad, dan breekt het moment aan om te laten zien wat je kunt. Je schrijft je in voor een dressuurproef. Je moet dan een aantal oefeningen doen voor de jury. Als de jury je goed genoeg vindt krijg je een promotiepunt. Afhankelijk van het proefje dat je rijdt mag je na een paar promotiepunten behaald te hebben door naar een moeilijkere proef.

 

Ruiterpaspoort

Voor dit alles moet je in het bezit zijn van een ruiterpaspoort. Die heb je ook nodig voor het buitenrijden. Een formulier voor het ruiterpaspoort vraag je boven aan de bar.

 

Andere activiteiten bij Rsc Schimmelkroft

Natuurlijk is het rijden in de les (met altijd maar hetzelfde) op den duur niet zo leuk. Je bent dan aan wat meer uitdaging toe. Als je al wat beter kunt rijden heb je dan ook de mogelijkheid om aan springlessen mee te doen. Of je kunt gaan carousselrijden.

 

Wat is carousselrijden?

Carousselrijden gaat als volgt: Je rijdt met z'n tweeën naast elkaar op muziek, en doet een soort proefje dat door de instructrice voorgelezen wordt. In het najaar vinden de onderlinge caroussel wedstrijden plaats. Elk groepje bedenkt een thema en kiest bijpassende muziek. Ook moet er speciale kleding bij worden gedragen. De jury bekijkt welk groepje het leukste thema heeft en wie de proef het beste heeft uitgevoerd.

 

Schimmelkroft got talent

Een ander jaarlijks terugkerende activiteit is Schimmelkroft got talent. Iedereen is wel ergens goed in, of het nu wel of niet met paarden te maken heeft. Dit kun je aan anderen laten zien op deze talentendag.

 

Kienen

Aan het begin van het nieuwe jaar is er altijd kienen. De opbrengst hiervan gaat naar de bejaarde paarden. De paarden en pony's op de Schimmelkroft die te oud zijn om te werken gaan met pensioen en worden op de manege verzorgd of ze gaan naar een zorgboerderij in de buurt om van hun oude dag te genieten.

 

Verzorging paarden

De paarden en pony's op de Schimmelkroft hebben een schone warme stal en krijgen goed te eten. Helaas is er geen weiland aanwezig, maar wel een paddock waar ze af en toe een luchtje kunnen scheppen.

 

De lessen

De lessen bij de Schimmelkroft worden alleen gegeven door gediplomeerd personeel. Ze zijn vaak streng,maar dat is noodzakelijk voor je eigen veiligheid. Regelmatig voert de FNRS controle uit.

 

Tarieven

De Schimmelkroft werkt met zogenaamde kwartaalkaarten, dat betekent dat je vooruit moet betalen voor drie maanden. Je krijgt hier dertien lessen voor en als je een keer niet kunt mag je op een ander tijdstip de les inhalen.

  • Voor een kwartaalkaart  voor de kleinsten betaal je €118.50
  • Voor de combiles betaal je €130
  • Paardenles 45 minuten is €162.50
  • Paardenles junior 60 minuten is €150
  • En voor paardenles senior 60 minuten betaal je €197.50
  • Natuurlijk mag je ook je eigen paard of pony meebrengen. De tarieven liggen dan iets lager.

Adres manege

Als je in de buurt woont en je wilt gaan paardrijden of je bent gewoon nieuwsgierig dan is dit zeker de moeite van een bezoekje waard. Je vindt de manege aan de sportboulevard naast de sporthal en het zwembad.

 

RSC De Schimmelkroft
Kerkweg 221B

1964 KJ Heemskerk
T 0251 - 23 11 64
F 0251 - 20 05 77

 

Open dag

Op 5 Oktober (2013) is er de jaarlijkse open dag. Voor meer informatie en actuele nieuwtjes, zie schimmelkroft.nl


Tags: paardrijden manege ruitersportcentrum Schimmelkroft
Bronnen: .schimmelkroft.nl schimmelkroft.eu
Artikel geschreven door: Opoefiets.
Publicatie datum: 2013-09-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving