aanmeld knop
dot

Recept voor bruine bonen met worstjes

Diner.jpg
Bruine bonen met worstjes zijn goedkoop en snel kaar te maken. Het is een van die recepten die zowel gezond zijn als lekker, en betaalbaar. Een ander voordeel is dat het snel klaar is. Ideaal dus voor iedereen die lekker wil eten, niet duur, en die snel wil koken.

Bruine bonen zijn voedzaam. Ze bevatten veel eiwitten en andere gezonde ingrediënten. Men zegt wel eens 'honger maakt rauwe bonen zoet,'maar bonen zijn gewoon lekker.  Vooral bruine bonen. Veelal kiest men voor kant-en-klaar geweekte bonen die je in een pot kunt kopen. Persoonlijk vind ik de bonen van Hak toch wel het lekkerste, en hoewel deze wat prijziger zijn dan de onbekende merken, duur zijn ze nog steeds niet. Voor dit recept voor 4 personen gebruik ik de volgende ingrediënten:

  • 1 pot bruine bonen van Hak
  • 2 verse tomaten
  • 1 grote ui
  • 5 knoflookteentjes
  • Eventueel wat verse soepgroentes
  • 1 blikje knakworstjes
  • Ketchup (eetlepel)
  • Mosterd (afgestreken eetlepel)
  • Kop water
  • Beetje olie of klontje boter
  • zout peper naar smaak

Bruine bonen maken

  • Snij de ui fijn
  • Fruit in een grote pan de uitjes glazig.
  • Voeg de soepgroentes toe en bak even mee
  • Voeg de bruine bonen met vocht en al toe
  • Voeg de uitgeperste knoflooktenen toe
  • Voeg de tomaten toe (in kleine stukjes gesneden)
  • Goed verhitten en door scheppen
  • Voeg de ketchup en de mosterd toe
  • Voeg een kop water toe (naar behoefte)
  • Snij de knakworstjes (koud) in plakjes en gooi ze door de bonen
  • Zout en peper naar smaak toevoegen, maar meestal is hij zout genoeg

Deze bonen kan je serveren op drie verschillende manieren:

  • op bruin of witbrood met boter
  • met rijst
  • als stevige wintersoep (met wat extra water) Let op dat je niet te veel water gebruikt, dan wordt de smaak een beetje laf. Ook als soep moet hij lekker dik blijven

Tips

  • Je kunt deze bonenschotel ook aanlengen met wat room. Gebruik daarvoor pure slagroom (niet geklopt). Zet het vuur uit, laat de bonen 1 minuut afkoelen en voeg een flinke scheut toom toe. Even doorroeren.
  • Als je chilipoeder toevoegt krijg je een hete bonenschotel
  • Ook lekker met wat komkommersalade

Komkommersalade- maken

Heel eenvoudig is de geraspte komkommer salade

  • Rasp een geschilde komkommer met de grove rasp
  • 1 uitje fijnhakken en erdoor scheppen
  • scheut azijn
  • theelepel suiker
  • goed doorroeren
  • koud serveren

Tags: bruine bonen, bonenschotel, bruine bonen, Hak, komkommersalade, chili
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-10-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving