aanmeld knop
dot

Krantenwijk, alleen voor jongeren?

postbode.jpg
Wie denkt dat een krantenwijk alleen voor jongeren is heeft het helemaal mis. Als volwassene kun je ook prima een krantenwijk lopen. Het kost je maar een paar uurtjes per dag en je bent lekker in beweging. Een prima manier om op gewicht te blijven zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen.

Wat heb je nodig?

Het begint natuurlijk met een stevige fiets. Daar moet dan wel een bagagedrager op zitten.want die heb je nodig om de krantentas op te bevestigen. Een mandje of fietskrat kan ook handig zijn voor eventuele folders. Ook een schoudertas kan handig zijn voor eventuele folders.

Als je huis aan huis bladen loopt, kom je soms Nee/Ja stickers tegen.

Dat betekent dat mensen wel een krant willlen maar niet de folders die erbij zitten. In zo'n geval is het handig om een schoudertas te hebben waar je folders in doet, zodat je niet de folders uit de krant hoeft te schudden als je ze ingevouwen hebt. De brievenbus zonder stickers geef je gewoon een folder.

 

Voordat je begint

Voor dat je begint is het handig om te bedenken wat je precies wilt gaan doen.

  • Ochtendkrant bezorgen: Bij een ochtendkrant verdien je het meest, maar dat betekent wel elke dag heel vroeg opstaan, en dat valt niet altijd mee.
  • Een middagkrant bezorgen: Een middagkrant is ook elke dag, en meestal tijd gebonden, dus je moet goed bedenken of je hier wel tijd voor hebt.
  • Een huis aan huisblad: huis aan huis balden zijn het makkelijkste en het snelste. Je hoeft maar een keer in de week op pad, tenzij je er een weekend (zondag) krant bij doet. Je krijgt hiervoor meestal een bonus. De kranten worden bij je thuis afgeleverd, en je kan aan de slag wanneer het jou uitkomt.

Hoe oud moet je minimaal zijn?

  • De minimumleeftijd voor een krantenwijk is dertien jaar.
  • Voor een ochtendkrant moet je minimaal vijftien zijn.
  • Er is geen maximum leeftijd voor een krantenwijk.

Dus zelf als je met pensioen bent of desnoods als je tachtig bent kun je nog een krantenwijk lopen.

 

Hoe kom je aan een krantenwijk?

Er zijn diverse mogelijkheden:

  • Bellen naar het nummer dat op de krant staat
  • Vragen aan een bezorger
  • Of via internet. Dit is de snelste manier. Je kunt je meestal direct aanmelden. 

Over de verdiensten van een krantenwijk moet je wel belasting betalen. Je verdient er niet zo heel veel mee, maar je bent wel lekker (buiten)  in beweging en als je thuis blijft zitten verdien je ook niks. Als dit je interesseert, kijk dan bijvoorbeeld een op herling-strijdhorst.nl  en wie weet kun je snel aan de slag!


Tags: krantenwijk, folders krant, bezorgen
Bronnen: herling-strijdhorst.nl
Artikel geschreven door: Opoefiets.
Publicatie datum: 2013-10-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving