aanmeld knop
dot

Morgellons. De ziekte van Morgellon, wat is de oorzaak?

logo-tekst.jpeg
Morgellons zijn draadjes die uit het menselijk lichaam komen. De titel van dit artikel impliceert dat de ziekte van Morgellon een oorzaak moet hebben, en dus bestaat. Er zijn nogal wat wetenschappers die het bestaan van deze ziekte ontkennen, maar er zijn ook heel wat wetenschappers die zich buigen over het vreemde fenomeen, en het wel als verschijnsel erkennen. Het probleem is echter dat de oorzaak tot op heden een raadsel is.

Morgellons, wat zijn dat? Morgellons zijn zogenaamde fibers (draadjes) die uit de huid van komen. Het begon allemaal na het jaar 2000, toen een moeder die zelf Biologe was, bij haar kind de vreemde draadjes ontdekte. Het kind klaagde over beestjes en jeuk op zijn huid. In zijn huid zaten dunne draadjes, die eruit getrokken konden worden. Nergens in wetenschappelijke literatuur kon de moeder een oorzaak vinden voor het verschijnsel, en artsen steunden haar niet in haar zoektocht. Veelal dacht men dat de moeder het zich inbeeldde en de verwondingen op het kind zijn lichaam misschien zelf toebracht door middel van krabben. De Biologe begon van louter ellende een zoektocht via internet en startte een website in de hoop dat wetenschappers wereldwijd misschien zouden kunnen vertellen om welke zeldzame aandoening het ging. Al snel bleek dat er vele mensen op aarde zijn, die last hebben van hetzelfde verschijnsel. Een oorzaak bleef echter uit. Niemand wist en weet waar de draadjes vandaan komen.

 

Verschijnselen of symptomen van Morgellon

  • Jeukende plekjes of plekken op de huid, waar na verloop van tijd een draadje uitkomt. Het draadje breekt door de huid heen en dan kan je het eruit trekken
  • Jeuk, het gevoel dat er beestjes onder je huid kruipen
  • De fibers (draden) kunnen zwart, wit, rood of zelfs blauw zijn. Het wordt ook wel omschreven als vezels.
  • Vermoeidheid
  • Uitputting
  • Angst voor het verschijnsel
  • overige

 

Beelden van Fibers Morgellons

 

Onderzoek

Een flink aantal wetenschappers hebben de fibers van Morgellon onderzocht. Hierdoor werd de aandoening in eerste instantie nog mysterieuzer. De draadjes die uit de huid kwamen bleken bijvoorbeeld zelfs bij hoge temperaturen niet te verbranden. Dit was weer stof voor buitenaardse theorieën. Sommige mensen vreesden dat de draadjes van onbekende intelligentie uit het universum in de lichamen van mensen terecht waren gekomen. Ook werd gedacht aan complottheorieën, aanvallen/aanslagen door vijanden, enzovoorts. In eerste instantie ging men er vanuit dat de ziekte Morgellon ene psychische aandoening zou zijn. Patiënten beeldden het zichzelf alleen maar in, of ze stopten de draadjes zelf in hun huid. Later is men hier van teruggekomen.

 

Keratine

Hoewel nog steeds niet met 100% zekerheid vast te stellen wat de oorzaak is, gaat men er nu vanuit dat de draden ontstaan door Keratinocyten. Dit zijn cellen die van naturen voorkomen in de opperhuid. De draadjes die gevormd worden bestaan uit keratine. Keratine is een eiwit, stug van structuur. Het beschermt de huid tegen indringers van buitenaf. De draden zouden volgens de laatste theorie, gevormd worden door dit keratine.

 

Draad in huid?

Hoe de kleuren van de fibers verklaard worden is verder niet duidelijk. Ook blijft het onduidelijk waarom zich draden vormen die in de huid zitten, en deels eruit komen. Misschien te vergelijken met zeer langwerpige steelwratten? Wie het weet mag het zeggen door te reageren op dit artikel.


Tags: Morgellons, Morgellon, Ziekte van Morgellon, draden, draadje, huid, jeuk, verschijnselen, symptomen
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2013-10-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-10-11 20:01:45  
BizarReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving