aanmeld knop
dot

Lekkere risotto hoeft niet moeilijk te zijn.

Koken.jpg
Risotto, in ieder kookprogramma op tv zien we wel een amateurchef die zijn kansen vergooit door zich aan dit gerecht te wagen. Toch kun je dit zelf lekker en snel thuis klaarmaken. Hieronder een recept voor risotto met surimi.

Risotto maken voor 3-4 personen. Serveren inclusief een salade en/of ciabatta brood

 

Benodigdheden:

  • 300 gram risotto rijst (bij grote eters 400 gram)
  • 200 gram surimi sticks (gewoon de goedkoopste uit de supermarkt)
  • 1 bakje champignons
  • 2 kleine of 1 grote ui
  • 200 gram roomkaas (wij gebruiken altijd de goedkoopste meestal Garlan)
  • 1 teentje knoflook
  • Een groene groente ongeveer 150 gram, wij gebruiken meestal (diepvries)erwtjes, maar met broccoliroosjes (klein gesneden) of verse spinazie is het ook lekker.
  • 2 Bouillonblokjes, het kan met vis of kip bouillon, allebei lekker. Je moet ongeveer een liter bouillon hebben, ik voeg vaak aan de bouillon nog een klein maggi bouillon blokje toe voor wat meer pit.
  • Peper en zout

Bereiding

  • Begin met het snijden van de ui(en) en de champignons, de ui lekker fijn snipperen en de champignons ook niet in te grote stukken, zo heeft alles in de risotto straks ongeveer dezelfde grote.
  • Snijd de surimi in dunne plakjes (het valt waarschijnlijk uit elkaar in reepjes tijdens het koken dat is niet erg!)
  • Een heel klein beetje olie in een hapjespan of diepe koekenpan en zet de ui(en) op. Bak ze op hoog vuur tot ze goed glazig zijn. Het is belangrijk dat dit zo is voordat we de risotto erbij doen. Ook de risotto rijst bak je mee totdat deze glazig is.
  • Nu mag de bouillon erbij, ik gooi zelf altijd ongeveer de helft tot 60% van de bouillon er direct bij. Daarna moet je goed blijven roeren met een houten pollepel, als de risotto droger wordt (als je de lepel over de bodem haalt zie je geen vocht meer) moet er weer bouillon bij (iedere keer een klein beetje).. Denk eraan: blijven roeren! Na een kwartier moet je rustig beginnen met proeven, als de rijstkorrels geen hard centrum meer hebben is je risotto klaar.
  • Ondertussen bak je in een apart kleine koekenpan de champignons uit. Dit is het lekkerst met een beetje zout en peper.
  • Tegen het einde van de kooktijd voeg je de champignons, de surimi en de groene groente bij de risotto zodat deze nog een paar minuten meekoken. Is de risotto gaar voeg je het hele bakje roomkaas toe, wederom goed roeren, de risotto mag ondertussen op een laag vuur lekker door pruttelen.

Zet de risotto voordat je gaat eten even 5 minuten op het fornuis zonder vuur, de smaken komen extra naar boven en het koelt echt niet zo snel af.

Serveren met een frisse salade of een lekker ciabatta stokbrood.

 

Risotto met Oosters tintje?

Wil je je risotto een klein oosters tintje geven? Dan kun je de champignons eventueel wat smaak meegeven door er een scheutje Ketjap Manis bij te doen. Eet smakelijk!


Tags: Risotto maken, surimi, italiaans, recept Risotto
Artikel geschreven door: Broekius.
Publicatie datum: 2013-10-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving