aanmeld knop
dot

MainStreet

MainStreet.jpg
De jongens van MainStreet brengen in 2012 als jonge jochies hun carrière tot bloei, na deelname aan het Nationaal Junior Songfestival. De boyband bestaat uit vier leden. Rein van Duivenboden, Nils Käller, Owen Playfair en Daan Zwierink. Tijdens de voorselectie groeide hun populariteit al dusdanig dat hun single toen al in de hitlijsten stond.

De jongens van MainStreet zijn in 2012 nog echte kids om te zien, maar twee jaar later zijn het jonge mannen geworden. Hun carrière begon eigenlijk al in 2011, toen ze alle vier afzonderlijk auditie deden voor The Voice Kids. Daar ontmoetten ze elkaar. Ze kwamen geen van vieren tot de Blind Auditions, maar zoals het wel vaker gaat in het leven, leidde het een tot het ander. Hun ontmoeting bij de audities voor The Voice Kids was het begin geweest van hun vriendschap, wat weer leidde tot het vormen van de band MainStreet.

 

Stop The Time

De vier bandleden wonen niet dicht bij elkaar maar verspreidt over Nederland. Toch weten ze vaf het begin af aan hun Band levend te houden en zo nu en bij elkaar te komen om te oefenen. Op een van die bijeenkomsten schrijven ze het nummer "Stop the time". Het nummer had voldoende potentie om door een ervaren team van producenten van Future Presidents bijgeschaafd te worden tot een succesnummer. Met het nummer Stop The Time komen de jongens in de finale van het Nationaal Junior Songfestival 2012. Ze eindigen als derde in de finale, waarbij het publiek hen juist als favoriet verkozen had, maar de kinder- en vakjury gaf hen minder punten. Dat het publiek uiteindelijk het succes bepaalt, is ook bij de jongens van MainStreet weer gebleken. Hun single stond in de top 100. En naarmate ze meer bekendheid kregen, groeide ook het aantal fans. Op 1 december 2012 trad de band op in het voorprogramma van het Junior Eurovisiesongfestival

 

Platencontract

Een platencontract kon voor Rein van Duivenboden, Nils Käller, Owen Playfair en Daan Zwierink niet meer uitblijven. Een ster die eenmaal rijzende is, is niet zo snel meer te stoppen. Ze tekenden op 30 januari 2013 hun eerste platencontract bij New Skool Recors opgericht door Future Presidents, toen nog in samenwerking met Universal.

  • In september 2012 volgt ook nog de single JSF Party, die tot 77 opklimt in de Single top 100.
  • In februari 2012 verschijnt het nummer Mind Is Blown. Nummer 8 In de Single top 100
  • Debuutalbum Breaking The Rules verscheen op 29 maart
  • My Main Girl single verscheen op 29 maart 2013, nummer 92 single top 100
  • Despicable me tevens in 2013, nummer 15 single top 100
  • The World is Mine, eveneens in 2013, nummer 69 single top 1 

 

Hell´s A Lot Like Love, prachtige Clip #HALLVIDEO #HALL @Mainstreet

 
Populariteit

MainStreet is populair, zo blijkt ook uit de verkopen van tickets voor concerten. Zalen zijn binnen 10 tot 30 minuten al uitverkocht. Of ze nou in Amsterdam, Utrecht of Tilburg optreden, duizenden fans stromen toe en de zaal is in no time uitverkocht. Op 5 April kwam hun debuutalbum op 1 binnen in de albumcharts Nederland.

 

Posters van MainStreet

Mooie poster van MainStreet kan je hier online kopen.

 

MainStreet en Justin Bieber

Op 13 april kon Carly Rae Jespen onverwachts niet optreden in het Geldrome, in het voorprogramma van Justin Bieber, die zijn Believe Tour maakte. MainStreet werd gevraagd om de lege plek op te vullen. Een geweldige keuze.


Tags: MainStreet, Main Street band, Mind Is Blown, clip, Rein van Duivenboden, Nils Käller, Owen Playfair, Daan Zwierink, Hell's a lot like love
Bronnen: wikipedia
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-10-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving