aanmeld knop
dot

Een rondje Frankrijk in 3 weken

cruise maken.jpg
Een rondreis door Frankrijk, langs de westkust naar beneden en langs de oostkant weer omhoog. Zoals iedereen weet heeft Frankrijk voor iedereen wat te bieden, maar het is wel stevig doorrijden om in drie weken alles te zien.

Voor de meeste reizigers is het een druk schema waarbij je onder andere 7000 kilometer in de auto zit (vermijd de tolwegen, er is zoveel te zien als je binnendoor rijdt). Maar als je van een mooie mix van cultuur en natuur houdt doe je misschien goede inspiratie op voor een eigen reis.

Eerste week: Rouen, D-day stranden, Carnac, Mont Saint-Michelen La Rochelle.

De rondreis begint in een onbekende maar zeker prachtige Noord-Franse Rouen. Deze stad staat in het teken van Jeanne d'Arc en staat boordevol oude kerken, middeleeuwse gebouwen en er heerst een heerlijk ontspannen sfeer op straat. Je kunt hier heerlijk op een terras eten, alle bezienswaardigheden zijn tot in de avond geopend. De kerken zijn vooral rond etenstijd sereen en bieden een heerlijke rustige uitvlucht in de gezellig drukke stad. We eten een enorme salade vol met lokaal geteeld fruit. een heerlijk begin van onze tijd in Frankrijk.

 

Bezienswaardigheden

 • Na een superdag in Rouen rustig naar de kust afgezakt om de D-day stranden en bezienswaardigheden te bekijken, soms is er niet veel te zien, maar imposant is het zeker.
 • Vooral het museum in Caen is een aanrader.
 • Wanneer je in de buurt bent ook zeker stoppen bij Point du Hoc, waar nog veel bunkers en stellingen van de Atlantik Wal te zien zijn.
 • Slapen doe je prachtig aan het strand in Arromanches, een prachtige kustplaats, in zijn geheel in de zee omkranst door een pontonhaven uit de oorlog, dit hele stadje ademt geschiedenis.
 • Van de invasie stranden is misschien het onbekends strand Juno (Canadezen) het indrukwekkendst. De ingetogenheid past zeer goed bij het onderwerp.

Restaurants

Aan de Franse kust vind je overal heerlijke visrestaurants, niet teveel op de kaart kijken gewoon eens avontuurlijk doen en iets onbekends bestellen, laat je verrassen!!

 

Normandië

De geschiedenis van de tweede wereldoorlog achter ons latend gaan we verder Normandië in, tegelijkertijd gaan we dieper terug in het verleden.

 • Onze eerste stop is Bayeux, waar een wandtapijt hangt dat nog uit de 11e eeuw stamt. Dit prachtige 70 meter lange kunstwerk is echt een wonder, dat zoiets prachtigs in deze staat de tand des tijds heeft doorstaan is bijna niet te bevatten. Het is dan ook terecht dat de omgeving zeer trots is op dit kunstwerk, het bijbehorende museum is zeer modern ingericht en is erg interessant.
 • De volgende dag Mont Saint-Michel bezocht, dit schiereiland (men is druk doende er weer een eiland van te maken) is prachtig gelegen in een baai die bij eb helemaal droog valt, een wonderschoon gezicht. Om bij het eiland te komen zul je wat geduld moeten hebben, een wandeling door een verschrikkelijke straat met hotels en restaurants brengt je aan de kust, waar de commercie gelukkig wegebt. Eenmaal over de dijk naar het eiland gewandeld kom je in de nauwe straatjes aan de voet van het eiland terecht, ook hier weer veel winkeltjes, maar wel in stijl allemaal gelukkig. De klim naar de kerk met klooster bovenop het eiland is vanwege de warmte en drukte best pittig, maar echt de moeite waard. Zelden een uitzicht gehad dat zo indrukwekkend was. De kerk is prachtig, je waant je in de middeleeuwen, het is wel wat aan de drukke kant met veel chinezen en oudere dagjesmensen.

Carnac

Na goed geslapen te hebben zijn de dwars door Bretagne naar Carnac gereden, iedereen die is opgegroeid met de strips van Asterix en Obelix zal hier zijn hart kunnen ophalen.

 • In Carnac vind je velden vol met Menhirs, grote staande stenen die al duizenden jaren in lijnen door het landschap staan, je kunt er heerlijk  lopen of fietsen en hier en daar vind je een mooi dorpje met een marktje waar je heerlijke streekproducten kunt kopen. We lunchen met een heerlijke meloen, prachtige aardbeien en een droge worst van Everzwijnenvlees. We zijn in het land van Obelix tenslotte.
 • Daarna vervolgen we onze reis in de richting van La Rochelle, een mooie rit binnendoor, veel groenten en fruit kraampjes langs de weg, overal verse heerlijke spullen te koop.

La Rochelle

 • De laatste dag van de eerste week wordt doorgebracht in La Rochelle, een prachtige havenstad waar het zeer moderne Aquarium een publiekstrekker en aanrader is. In een ochtend of een middag kun je je laten meevoeren langs de wereldzeeën. Wij hebben ervoor gekozen om in de middag een vaartocht op de Atlantische oceaan te maken die onder andere langs Fort Boyard ging. Het was heerlijk weer op zee en we hebben genoten.
 • Het centrum van La Rochelle is ook de moeite waard, het omzoomt de haven en er zijn veel terrasje waar je heerlijk een paar uurtjes in de schaduw mensen kunt kijken of kunt genieten van de lokale specialiteiten (vis en zeevruchten.)

De tweede week van de rondreis zal ik beschrijven in het volgende artikel.


Tags: Frankrijk,reizen, rondreis, vakantie, bretagne, normandie
Artikel geschreven door: Broekius.
Publicatie datum: 2013-10-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving