aanmeld knop
dot

Zorgtoeslag in 2014 – 5 vragen

dreamshuisfree_7628577.jpg
De zorgtoeslag is de laatste tijd nog wel eens in het nieuws gekomen. De berichtgeving verschilde daarin nogal eens. Daarom zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Daarom wil ik in dit artikel de huidige stand van zaken aan jou verschaffen.
ComputerComputer

Wat is zorgtoeslag?

De zorgtoeslag is een inkomensafhankelijke toeslag met betrekking tot de zorgverzekering 2014. Mensen met een lager inkomen (of geen inkomen) ontvangen een compensatie voor de zorgkosten die zij maken. Zo blijft de zorg voor iedereen toegankelijk.

 

Krijg ik zorgtoeslag in 2014?

Ook in 2014 blijft de zorgtoeslag gewoon bestaan. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen voordat je in aanmerking kunt komen voor het aanvragen van zorgtoeslag.

  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of je hebt een geldige verblijfsvergunning. Als je een partner hebt dient ook hij/zij de Nederlandse nationaliteit te hebben of een verblijfsvergunning
  • Je bent 18 jaar en ouder
  • Je hebt een Nederlandse zorgverzekering
  • Je voldoen aan de inkomen- en vermogenseisen (zie hieronder)

Het uitbetalen van de zorgtoeslag vindt doorgaans plaats op de 20e dag van de maand.

 

Hoeveel zorgtoeslag krijg je?

In 2013 ligt het maximum bedrag voor de zorgtoeslag op 88 euro per maand. Naar gelang je meer verdient ontvang je minder zorgtoeslag. Vanaf bepaalde bedragen ontvang je geen zorgtoeslag meer. Voor alleenstaanden is de grens vastgesteld op ongeveer 30.939 euro. Voor partners ligt dit bedrag op 42.438 euro. Ook indien je een hoog vermogen hebt vervalt de zorgtoeslag. Doe eventueel de check op site van de rijksoverheid. Deze zorgtoeslag is een mooie tegemoetkoming voor de verplichte zorgpremie.

 

Zorgtoeslag aanvragen, hoe moet dat?

Het aanvragen van zorgtoeslag verloopt via de rijksoverheid en kan met je DigiD op het internet worden gedaan.

 

Meer vragen?

Op veel andere sites kunt u terecht voor informatie over de zorgtoeslag. Het beste is wellicht telefonisch contact met de belastingtelefoon.


Tags: zorgverzekering, zorgwijzer, zorgtoeslag
Artikel geschreven door: dinand.
Publicatie datum: 2013-10-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving