aanmeld knop
dot

Aanschaf van plantenbakken of moestuinbakken

Plantenbakken.jpg
Wilt u uw tuin voorzien van wat mooie decoratie in de vorm van planten? Dan is een mooie plantenbak onmisbaar. Door te kiezen voor een mooie bloempot maakt u het namelijk compleet. Alleen bestaat er tegenwoordig een groot en divers aanbod van plantenbakken, welke allemaal hun kenmerken hebben. Groot, klein, of juist geschikt voor groentes? Dan wordt het misschien een moestuinbak.

Uw tuin is helemaal klaar. Het enige wat u mist zijn wellicht nog een paar mooie plantenbakken of bloempotten met de daarin horende planten. Of u wilt misschien uw eigen moestuin aanleggen maar houdt de groentes graag gescheiden van de tuinplanten. In welke bloempot kunt u groentes verbouwen?

 

Welke bloempot past bij mijn tuin?

Bij de aanschaf van plantenbakken of bloempotten wordt ook vaak gekeken naar de sfeer van de tuin. De ouderwetse terracottakleur van bloempotten zien we steeds minder. Ook zijn lang niet alle bloempotten nog van klei of ander aardewerk gemaakt, steeds vaker zijn ze van plastic of een kunststof. U bepaalt zelf wat u mooi en handig vindt. De een houdt van aparte bloempotten voor buiten, de ander van natuurlijke potten met een specifieke kleur en een derde wil misschien houten bloembakken of bloempotten van kunststoof. 

 

Moestuin in de tuin

Steeds meer mensen willen een moestuin in de tuin. Verse groenten en wat fruit en kruiden zijn geschikt om in eigen tuin te verbouwen. Menigeen kiest dan voor een moestuinbak, die zijn voor weinig geld kant-en-klaar te koop en dragen bij aan heerlijke verse groenten uit eigen tuin. Maar misschien wilt u direct in de grond zaaien, dat kan natuurlijk ook. Het is afhankelijk van wat het beste bij uw tuin past en van de afmeting van uw tuin.

 

Bloembak

Plantenbakken die op de juiste manier gekozen zijn kunnen extra sfeer toevoegen aan uw tuin of balkon. Het staat altijd vrolijk zo'n gezellig gevulde plantenbak aan de leuning van uw balkon. Maar hoe kiest u nu de juiste maat, kleur en het type bloembak? Er zijn in Nederland heel erg veel merken en vooral materialen waar u uit kunt kiezen. 

 

Verschillende merken en materialen bloembakken

  • Elho maakt zijn bloempotten van kunststof. Deze zijn leverbaar in bijna alle denkbare kleuren, maten en vormen.
  • Pottery Pots produceert bloempotten van fiberstone, een mix tussen steengruis en polyester.
  • Daarnaast zijn er vele fabrikanten van polyester bloempotten, CorTenstaal en aluminium bakken.

Maar welke past het beste in uw tuin?

Allereerst kiest u de maat van de bak. Wilt u 1 grote plantenbak of meerdere kleine bakken in een groepje bij elkaar? Wanneer u deze keuze gemaakt heeft kunt u kijken welke vorm u wilt. Vierkant? Rond? Of toch liever bolvormig? De keuzen van de vorm hangt ook af van het materiaal dat u graag wilt. Sommige vormen zijn namelijk niet te krijgen in bepaalde materialen.

 

Watervoorziening planten

Wanneer u de potten eenmaal heeft aangeschaft is het belangrijk dat de planten die er in komen ook lang mee gaan. Daarom is het belangrijk om te denken aan de watervoorziening. Staat de bak in de open lucht? Zorg dan dat er gaten onderin zitten om het overtollige water af te voeren. Voor een goede waterafvoer kunt u het beste gebruik maken van een laag Hydro korrels, grond of potscherven onderin de bak. Deze drainage-laag zorgt voor een goede afwatering. Wanneer u dit doet zult u lang kunnen genieten van uw planten of bloemen.


Tags: plantenbakken, tuin, bloempotten, water, bloembak, bloempot, houten bloembakken, moestuinbakken, moestuinbak

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: dfeer.
Publicatie datum: 2013-10-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving