aanmeld knop
dot

Veranda bouwen. Hoe bouw je een veranda?

dreamshuisje.jpg
Zelf een veranda bouwen, dat lijkt een hele onderneming. Bent je echter handig en bereid om het goed aan te pakken, dan kan je zelf een eigen veranda bouwen. Veiligheid en duurzaamheid staan voorop. Menigeen kiest ervoor om een veranda te laten bouwen, of zelf te bouwen met materialen, maar je kunt ook kiezen voor een kant en klaar bouwpakket.

Een veranda geeft je huis letterlijk iets extra's. Wil je zelf een veranda bouwen, of een veranda laten aanleggen door een bedrijf wat gespecialiseerd is in veranda's? Of heb je plannen om met een kant-en-klaar bouwpakket aan de gang te gaan? De bouwpakketten zijn ideaal aangezien je alles krijgt wat je nodig hebt en met een duidelijke handleiding voor de opbouw erbij.

 

Wat heb je nodig?

Om een veranda te bouwen heb je uiteraard in eerste instantie de ruimte nodig om een veranda te bouwen. Een veranda kan zowel voor of achter het huis geplaatst worden. De bouw is in principe niet heel erg gecompliceerd. Feitelijk praten we over een constructie op een stabiele fundering, en palen waarop een plankenvloer rust. Als je echter zelf een veranda bouwt moet je rekening houden met een aantal essentiële zaken, zoals:

  • Kant-en-klare veranda bouwpakket kopen, ja of nee?
  • Gebruik maken van eigen materialen, ja of nee?
  • Heb je genoeg kluservaring?
  • Heb je geschikt gereedschap?
  • Goede fundering

Bouwpakket veranda

Ideaal is het kant-en-klaar bouwpakket. Je kan kiezen voor allerlei mooie types en stylen veranda's.  Dankzij de aangeleverde pasklare materialen en stap voor stap uitleg, is je veranda snel op te bouwen en zonder te veel gehannes of tegenslag. Je hoeft je geen zorgen te maken over meetfoutjes en afwerkingsproblemen. ook weet je vooraf al hoe de veranda eruit komt te zien en dit biedt dus houvast en garantie. Vooraf kan je inmeten of de maten aansluiten bij je huis/ Je krijgt een goed beeld van het eindresultaat en het model heeft zichzelf al vele keren bewezen.

 

Eigen materialen

Als je besluit helemaal zelf een veranda op maat te maken, zal je met een goed plan moeten beginnen. Schrijf alles op voordat je begint, meet goed in en schets het eindresultaat zoals je het hebben wilt. Kies voor duurzame materialen en afwerking en uiteraard voor roestvrijstalen schroeven en overige metalen.

 

Kluservaring

Als je zogenaamde gouden handen hebt is een veranda bouwen echt een klus voor jou. Heb je twee zogenaamd linkerhanden, dan kan je beter de hulp in roepen van iemand die gouden handen heeft.

 

Gereedschap

Verdiep je vooraf in het gereedschap dat je nodig hebt om een veranda te bouwen.

 

Fundering

de fundering van een veranda is essentieel. Als de fundering niet goed loopt het vroeg of laat mis. Het gevaarte kan gaan verzakken of scheef staan. De basis vergt dus wel extra aandacht. Bij een weke ondergrond is heien noodzakelijk. Bij een stevige ondergrond kan je kiezen voor een betonnen fundering. Uitlijnen van de fundering is aan te raden, alsook zorgen dat het bouwsel recht op je huis staat. In de zomer is het heerlijk toeven op je extra aanbouw, en je huis kan erdoor in waarde stijgen.


Tags: veranda bouwen, veranda bouwepakket, zelf bouwen veranda
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2013-10-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving