aanmeld knop
dot

Dakkapel kopen?

huisje.jpg
Een dakkapel is een uitbouw van een schuin dak wat zorgt voor meer ruimte en lichtinval. Meestal wordt deze geplaatst waar een dakraam aanwezig is. Hierdoor is het mogelijk om van de zolder een nieuwe kamer te maken. Het gebruik van een zolder met een hellend dak is namelijk vaak niet handig in gebruik. Financieel gezien is een dakkapel wel een uitgave, maar het maakt je huis ook en stuk meer waard.

Een dakkapel maakt een zolder groter en doorbreekt het veelal onhandige schuine, lage dak. Het schuine dak wordt uitgebouwd zodat er meer ruimte ontstaat, het plafond rechter wordt en er meer licht binnenvalt. Een zolder met een dakkapel is geschikt om te werken of te wonen. Het kan ook prima gebruikt worden als slaapkamer. De dakkapel maakt het huis meer waard.

 

Dakkapel laten plaatsen

Een dakkapel komt over het algemeen geplaatst op een plaats waar al een dakraam zat. Het dak wordt gedeeltelijk opengebroken er wordt ee kapel in geplaatst. De zolder wordt er meteen een stuk ruimer van en beter bewoonbaar. Informeer bij uw dakraam specialist welke voorwaarden er aan het plaatsen van een dakraam zitten.

 

Wat voor dakkapel?

Er zijn dakramen in vele soorten en maten. Ook in verschillende soorten materialen. Veel mensen kiezen voor kunststof of hardhout. Lees vooraf een beetje in over de voor en nadelen van zowel kunststof als hardhout.

 

Veel werk?

Het plaatsen van een dakkapel hoeft niet veel werk te zijn aangezien kant en klare dakkapelen die uit de fabriek komen binnen een dag geplaatst kunnen worden. Andere dakkapellen kunnen binnen enkele dagen worden geplaatst. Een kapel kan ook op maar gemaakt worden, passend bij uw specifieke wensen.

 

Waar?

Er zijn een behoorlijk aantal bedrijven die dakkapellen aanbieden. Het beste is het om verschillende offertes te laten maken en prijzen goed met elkaar te vergelijken.


Tags: dakkapel, dakkapellen, plaatsen dakkapel
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2013-10-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving