aanmeld knop
dot

Heteluchtkanon, hoe werkt dat?

dreamshuisje.jpg
Een Heteluchtkanon is een machine waarmee in zeer korte tijd een grote ruimte verwarmd kan worden. Het kanon wordt bijvoorbeeld ingezet om bedrijfsruimtes, werkplaatsen of bijvoorbeeld feestzalen of tenten te verwarmen.

Met name gedurende de winter en herfst kan het nogal eens wat tijd kosten om een warmte op te warmen. In de kou werken of feesten is geen pretje. Warmtekanonnen zijn er in grote en kleine maten, geschikt voor grote en kleine ruimtes. Ze zijn eenvoudig te vervoeren.

 

Warmtekanon brandgevaarlijk?

Een heteluchtkanon of warmtekanon brandt niet op elektra maar op petroleum of gas. Ook wordt er wel diesel gebruikt. Ze bevatten een ventilator en thermostaat. De temperatuur is daardoor prima te regelen. Toch zal er altijd brandgevaar blijven bestaan bij het gebruik van brandbare brandstof. Het is daarom belangrijk dat de voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen, zo moet het kanon:

  • op een stabiele ondergrond staan
  • niet in de omgeving van brandbaar materiaal staan
  • niet kan omvallen
  • niet bijgevuld worden met brandstof als het kanon aanstaat
  • niet bijgevuld worden met brandstof als het kanon nog warm is

Lees voor gebruik met zorg de gebruiksaanwijzing en neem de voorzorgsmaatregelen serieus.

 

Bekende merken heteluchtkanon

Bekende merken van heteluchtkanonnen zijn:

  • Eurom
  • Oklima
  • Stanley

Wat is een heteluchtpistool?

Een heteluchtpistool is iets anders dan een heteluchtkanon. Het heteluchtpistool wordt gebruikt om bepaalde klussen te versnellen, zoals verf sneller laten drogen of hout drogen. Lees meer over dit gereedschap bij deze bouwmarkt


Tags: heteluchtkanon, heteluchtpistool, snel een ruimte verwarmen, gereedschap
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2013-10-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving