aanmeld knop
dot

Bevrijd jezelf van zwakte met krachttraining thuis

dreamstime_xs_18612604.jpg
Doe vanaf nu je krachttraining thuis en bevrijd jezelf van alle zwakte. Ervaar de vrijheid die een sterk lichaam je geeft. Het artikel is gebaseerd op het boek Convict Conditioning van Paul Wade. Elke man, jong of oud, kan iets aan zijn lichaam doen. je ziet om je heen steeds meer mannen met mooie spieren en stevige biceps, je kunt thuis al beginnen te trainen.

Bodybuilding versus krachttraining

Wie is er sterker? Een bodybuilder of een turner, beide van topniveau? De bodybuilder is natuurlijk sterk, om de enorme spiermassa op te bouwen is er wel degelijk kracht nodig. Om met horizontaal gestrekte armen tussen twee ringen te hangen is ook kracht nodig. Het verschil tussen deze voorbeelden is dat er bij het turnen ook een groot beroep wordt gedaan op coördinatie, flexibiliteit en functionele kracht.

 

Krachttraining

De soort kracht van een turner is vergelijkbaar met die van een militair, survival atleet of danser terwijl de bodybuilder vooral zijn kracht nodig heeft om bepaalde oefeningen te kunnen doen met zware gewichten. Beide zijn ze dus sterk maar de turner, danser of militair beschikken over "functionele kracht" en juist deze is heel goed te trainen met krachttraining thuis.

 

Lean mean muscle machine

De oefeningen en manier van trainen wanneer je thuis traint zorgen ervoor dat je lichaam leert samenwerken. Grote en kleine spiergroepen worden gedwongen samen te werken en gelijktijdig versterk je ook je banden en pezen. Coördinatie en lenigheid zijn ook nodig voor de meeste oefeningen en dus transformeer je je lichaam in enkele maanden in een echte "lean mean muscle machine".

 

Personal trainer

Een nadeel van thuis trainen kan zijn dat er geen professionele begeleiding aanwezig is en er is dus niemand die jou kan vertellen wat en hoe je dit moet doen. Goede begeleiding zorgt ervoor dat je betere resultaten boekt en blessures voorkomt. Dit probleem kun je eenvoudig oplossen. Op spiertraining vind je programma's die werken met begeleiding via je beeldscherm. Door dit te volgen heb je in principe een eigen personal trainer. Veel mensen kiezen ervoor om thuis te trainen omdat het reistijd scheelt en ook omdat je niet altijd zin hebt om in een groep te trainen.


Tags: krachttraining, thuis sporten, trainen, spiertraining, personal trainer, gewichten, sterke spieren krijgen
Bronnen: convict conditioning
Artikel geschreven door: ChrisR.
Publicatie datum: 2013-11-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving