
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Schapenvlees met Maiden en tomaten

Tweet |
Om het schapenvlees te bereiden heb ik het eerst aangebraden zoals je ook met gewoon suddervlees doet. Zout en peper erop en aanbraden in roomboter. De ingrediënten die ik gebruikt heb voor het uiteindelijke recept waren:
- knoflookteentjes 5 x
- zout en peper
- tomaten
- grote ui
- eetlepel azijn
- Maiden (honingwijn)
- water
Als het vlees rondom is bruin gebraden zet het vuur dan laag. Snij de ui in kleine stukken en schep bij het vlees. Pers de knoflook fijn en voeg bij het vlees. Voeg water toe, ongeveer een kop of twee warm water zodat het vlees onder water staat. Kook het water even op en zet het dan laag. Voeg nu een grote scheur Maiden honingwijn toe. Snij de tomaten klein en voeg deze bij het geheel.
Laat het vlees minimaal een uurtje sudderen, en voeg dan opnieuw water en Maiden toe. Zoveel dat het vlees onder het vocht blijft liggen, en roer regelmatig even om. Voeg een a twee eetlepels azijn toe. Laat nogmaals het geheel gaar sudderen tot het vlees lekker zacht is. Zout en peper naar smaak toevoegen want te flauw is niet lekker. Opdienen met stokbrood of rijst, en sla.
Salade
Een salade die hier lekker bij smaakt en die snel klaar is, is sla met fetakaas en citroenolie. Je hebt nodig een krop sla of een zakje sla naar keuze, citroenolie, beetje azijn en Fetakaas in blokjes gesneden. Schep alles door elkaar en dien op met het vlees en de rijst of het stokbrood.
Publicatie datum: 2013-11-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
