aanmeld knop
dot

Schapenvlees met Maiden en tomaten

Diner.jpg
Onlangs kreeg ik een schapenboutje cadeau. Omdat ik eigenlijk nooit schapenvlees eet, besloot ik zelf te experimenteren met ingrediƫnten die ik toevallig in huis had. Het eindresultaat was een heerlijk stukje vlees. Lekker zacht en helemaal gaar gesudderd.

Om het schapenvlees te bereiden heb ik het eerst aangebraden zoals je ook met gewoon suddervlees doet. Zout en peper erop en aanbraden in roomboter. De ingrediënten die ik gebruikt heb voor het uiteindelijke recept waren:

  • knoflookteentjes 5 x
  • zout en peper
  • tomaten
  • grote ui
  • eetlepel azijn
  • Maiden (honingwijn)
  • water

Als het vlees rondom is bruin gebraden zet het vuur dan laag. Snij de ui in kleine stukken en schep bij het vlees. Pers de knoflook fijn en voeg bij het vlees. Voeg water toe, ongeveer een kop of twee warm water zodat het vlees onder water staat. Kook het water even op en zet het dan laag. Voeg nu een grote scheur Maiden honingwijn toe. Snij de tomaten klein en voeg deze bij het geheel.

 

Laat het vlees minimaal een uurtje sudderen, en voeg dan opnieuw water en Maiden toe. Zoveel dat het vlees onder het vocht blijft liggen, en roer regelmatig even om. Voeg een a twee eetlepels azijn toe. Laat nogmaals het geheel gaar sudderen tot het vlees lekker zacht is. Zout en peper naar smaak toevoegen want te flauw is niet lekker. Opdienen met stokbrood of rijst, en sla.

 

Salade

Een salade die hier lekker bij smaakt en die snel klaar is, is sla met fetakaas en citroenolie. Je hebt nodig een krop sla of een zakje sla naar keuze, citroenolie, beetje azijn en Fetakaas in blokjes gesneden. Schep alles door elkaar en dien op met het vlees en de rijst of het stokbrood.


Tags: schapenvlees, Maiden, recept, suddervlees
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-11-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving