aanmeld knop
dot

Miley Cyrus

Beroemd.jpg
Miley Cyrus is de nieuwe killer popster. De halve wereld ligt inmiddels aan haar voeten en haar fans groeit dagelijks. Net als Lady Gaga valt Miley Cyrus en beetje onder de vrouwelijke popsterren die hun wereldfaam mede te danken hebben aan excentrieke optredens op het juiste moment.

Miley Cyrus heeft al verschillende gedaantewisselingen ondergaan. Van het brave meisje in leuke tv series, heeft ze zich ontpopt tot keurig zangeresje, waarna haar uiterlijk steeds aparter werd en uiteindelijk excentriek. Hoe gekker, hoe leuker, want haar succes is er alleen maar grote door geworden. Haar ouders waren allebei artiesten. Haar vader is Billy Ray Cyrus, een country en western zanger, die veel succes had in zijn genre. Haar moeder is Tish Cyrus (Letica Finley). Door haar bekende ouders had Miley dan ook een directe opstap naar de showbizz, wat het haar later gemakkelijk maakte om rolletjes te krijgen. Omdat ze is opgegroeid met beroemdheden om zich heen. Dolly Parton is haar Peettante en ze reisde met haar ouders mee als haar vader op tournee ging. Miley Cyrus heeft verschillende broers en zusters:

 • Barison Chance (volle broer)
 • Noah Cyrus (volle zuster)
 • Trace (halfbroer uit een andere relatie van moeders kant)
 • Christopher Cody (Halfbroer van vaders kant)
 • Brandi (Halfzus van moeders kant)

Destiny Hope

Miley's echte naam is eigenlijk nogal cliché, namelijk: Destiny Hope. Maar haar vader noemde haar vaak gekscherend Smiley, aangezien ze altijd glimlachte. Destiny vond de klank van die bijnaam waarschijnlijk leuker en origineler, en ze liet zich later Miley Ray Cyrus noemen.

 

Actrice

Miley begon haar carrière in 2003, als jonge actrice. Ze speelde een gastrolletje in Doc, een serie van haar vader. Vervolgens rolde  ze gemakkelijk het wereldje van film binnen en kreeg een piepklein bijrolletje als in Big Fish van Tim Burton. Miley had de smaak van het acteren te pakken gekregen en ging op zoek naar meer acteerwerk. Ook speelde ze in een videoclip van Rhonda.

 

Hannah Montana

Ze probeerde een rol te krijgen in de Disney Channel Serie Hannah Montana, en hoewel ze auditie deed bij een kleine rol kreeg ze een auditie voor de hoofdrol aangeboden. Die rol kreeg ze echter niet meteen want men vond haar bij nader inzien toch te jong. Toch deed ze meerdere audities en kreeg uiteindelijk toch de hoofdrol. Hannah Montana was als serie succesvol en er werd later ook een speelfilm gemaakt onder dezelfde titel, met Miley in de hoofdrol. Een onbekende was Miley Cyrus toen dus allang niet meer. Het karakter Hannah Montana maakte haar beroemd. Haar imago was toen nog tuttig, een schoolmeisje die zich regelmatig ontpopte als popsterretje. En de liedjes waren om te huilen zo slecht.

 

Miley Cyrus Nederland

Ook in Nederland trad Miley Cyrus op als Hannah Montana in de gelijkmatige serie die werd uitgezonden op Jetix. De serie Hannah Montana werd in vele landen uitgezonden tot voorjaar 2011. In 2013 is MIley Cyrus te zien op de uitreikingen van de MTV EMA's in Ziggo Dome 2013. Waar ze natuurlijk een excentrieke rol speelt, samen met een lilliputter in een sm pakje. Een beetje banaal wellicht, maar het is goed voor de verkoopcijfers van haar muziek.

 

Miles To Go, boek

In 2009 verscheen een boek van MiIey Cyrus, over haar eigen leven, met de titel: Miles To Go

 

Zangeres

Ondertussen werkte Miley Cyrus ook aan een zangcarrière. Ze had hier en daar al eens een film ingesproken en soundtracks gezongen. Omdat ze als Hannah Montana al een rockster speelde, was haar carrière als zangeres vrij gemakkelijk. Ook haar beroemde vader deed haar natuurlijk geen slecht. Zingen kreeg steeds meer betekenis in haar leven. Ze kan echt zingen dus dat is het belangrijkste. BIj een popster hoort tegenwoordig echter wel een opvallend uiterlijk en het uiterlijk van 'burgertrut' van Miley Cyrus werd langzaam maar zeker aangepast, waardoor ze als rockster steeds meer een gedurfd en apart imago kreeg. Soms noemt men haar: De Nieuwe Lady Gaga. We zullen zien wie van de twee eerder een optreden in de ruimte geeft. Ondertussen bleef Cyrus ook acteren.

 

The Last Song, speelfilm

'The Last Song' is een speelfilm die in 2009 werd uitgebracht door een boek van Nicolas Sparks. De film werd een kassucces. Het script was speciaal geschreven voor MIley. Ze werd in een klap multimiljonair. Hierna speelde Miley in nog een aantal speelfilms:

 • LOL (rol Lola)
 • So Undercover (Rol Molly)
 • Two and a Half Men - serie (Rol Missy)

Sinds Miley Cyrus als zangeres aan de weg timmert is haar ster snel gerezen. Ze schrijft veelal ook zelf songteksten en ze heeft een mooie stem. Ze heeft haar uiterlijk excentriek gemaakt en zorgt ook voor opvallend spektakel in videoclips. Alle ingrediënten voor succes zijn dan ook aanwezig in het leven van Miley Cyrus

 • Beroemde ouders
 • relaties in het wereldje
 • Talent
 • Excentrieke optredens

Privéleven

Miley Cyrus heeft verschillende langdurige relaties gehad met een aantal mannen, waaronder:

 • Nick Jonas (2006-2008)
 • Justin Gaston
 • Liam Hemsworth (2009-2013)

Steeds gekker?

De optredens en het gedrag van de actrice en zangeres wordt steeds aparter en excentrieker. Artiesten doen er alles aan om op te vallen, en Cyrus is daar een kei in. Dit wordt door velen niet gewaardeerd en ze wordt om die reden zelfs schrikbarend gehaat door menigeen, maar ook haar populariteit is alleen maar toegenomen. Arm wordt ze er dus niet van.


Tags: Miley Cyrus, Miley Cyrus Nederland, Destiny Hope, Hannah Montana
Bronnen: wikipedia, youtube
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-11-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving