aanmeld knop
dot

fc Twente seizoen 2012-2013

Voetbal.jpg
fc Twente is al weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Normaal gesproken zouden ze nu in het kader van de voorbereiding tegen amateur ploegen spelen. Maar omdat ze de tweede seizoenshelft van jaargang 2011-2012 minder goed gepresteerd hebben moeten ze nu al aan de bak.

Twente moet namelijk om Europees voetbal te blijven spelen instromen in de allereerste ronde. En dat betekent dat ze nu al moeten voetballen tegen de op papier minst goede ploegen die ook kans maken op een ticket voor de poulefase.

 

De eerste tegenstander is inmiddels uitgeschakeld. Dit was UE Santa Coloma uit Luxemburg. Dit elftal bestaat letterlijk uit postbodes en bouwvakkers. In Enschede werd het 6-0 en in Luxemburg 0-3.

 

De volgende horde is FC Inter Turku uit Finland. De eerste wedstrijd van deze ronde is gespeeld in Enschede, einduitslag 1-1. Dit is een tegenvaller voor Twente. Door deze uitslag in de thuiswedstrijd zullen de tukkers in Finland nog vol aan de bak moeten om deze ronde te overleven.

 

Coach Steve mcClaren lijkt nog niet een vaste formule te hebben gevonden. Zo begon Bengtson bijvoorbeeld op rechtsback en Rosales op linksback. Niet echt een logische keuze lijkt me, ook al zitten we nog min of meer in de voorbereiding. Alleen is dit wel een voorbereiding die je meteen Europees voetbal kan kosten.

De tweede helft zag er wel wat logischer uit qua veldbezetting.

 

Het elftal is nog zoekende naar de juiste balans. Ik hoop in de tweede wedstrijd tegen de Finnen al verbetering te zien. Dat zou toch moeten kunnen met goede aanwinsten als Schilder, Tadic, Bjelland en Bulykin. Als daar Castaignos nog bij komt denk ik dat het niveau toch wel weer opgekrikt moet worden naar die van een kampioenkandidaat.

 


Tags: Fc Twente, voetbal, voetbalclub, seizoen 2012/2013
Artikel geschreven door: mvdb.
Publicatie datum: 2012-07-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving