aanmeld knop
dot

PlayStation 3 kapot?

logo-tekst.jpeg
Als je PlayStation 3 kapot gaat zit je vaak met je handen in het haar want je kunt niet gamen, terwijl je de PS3 vaak zelf kunt repareren. Zelf repareren lijkt moeilijk, maar is dat vaak helemaal niet. Als je nog garantie op je PS3 hebt zal je daar uiteraard eerst gebruik van maken. Het voordeel is dat de reparatie dan in principe gratis zal plaatsvinden, tenzij het probleem niet onder de garantie valt. Maar zelf repareren kan nodig zijn, hoe pak je dat aan?
ComputerComputer

Je kan zelf je PS3 repareren als je garantie verlopen is en je wilt geen grote bedragen uitgeven aan reparatiekosten. De meeste mensen durven er niet aan omdat ze denken dat dit heel moeilijk is. Je ziet bijvoorbeeld de volgende problemen:

 • knipperende lichtjes
 • zwart scherm
 • rood scherm
 • harde schijf vastgelopen of werkt niet meer naar behoren

PS3 kapot

Deze problemen zijn bekend bij reparateurs en het zijn veelal standaard reparaties. Meestal zijn de problemen ook inderdaad op te lossen en dan kan de PlayStation weer een hele tijd mee. Als je geen garantie meer hebt dan kan je gebruik maken van reparateurs. De grootste nadelen van reparaties zijn:

 • het duurt lang voordat je PS3 weer teruggestuurd wordt
 • de prijzen voor reparaties zijn echt hoog
 • je harde schijf kan gewist worden terwijl de data misschien nog gered had kunnen worden
 • je krijgt soms een andere PS3 terug in plaats van je eigen console

Zelf repareren PS3

Steeds meer mensen ontdekken dat ze zelf hun PS3 kunnen leren repareren. Dit is natuurlijk ideaal, want je spaart geld uit en je kunt als het mee zit direct weer doorgaan met gamen. Om te leren hoe je de PlayStation zelf kunt repareren is het zinvol om te kijken bij een PlayStation handleiding.

 

Storing PlayStation 3

Bepaalde storingen kunnen zich voordoen bij de  PlayStation 3, zoals:

 • Scherm zwart of rood beeld
 • Harde schijf doet niks of lijkt gecrasht
 • YLOD lampjes knipperen groen, rood, geel

Tags: PS3 kapot, playstation 3 stuk, YLOD, harde schijf, zwart scherm, rood scherm, repareren, zelf repareren
GamesGamesArtikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-11-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving