aanmeld knop
dot

Bitcoin, kopen en uitleg

dagobert duck.jpg
Bitcoin waarde stijgt met de dag. Ongetwijfeld heeft ook u gehoord van het fenomeen Bitcoins. Maar waar kunt u ze kopen? Hoe werkt het? En waarom zijn velen er zo laaiend enthousiast over? Bitcoin is een virtuele munteenheid waarmee u op internet kunt betalen. Een munteenheid dus die alleen op internet gebruikt wordt om te betalen, en die ook echte waarde in echt geld heeft. Hoe het werkt en waar u Bitcoins kunt kopen wordt in dit artikel uitgelegd.
ComputerComputer

Bitcoins, wat zijn dat? Bitcoin is een nieuwe munteenheid. Het is dus een betaalmiddel waarmee u spullen kunt kopen. U kunt ook Bitcoin kopen en verkopen en op die manier winst maken, aangezien de waarde van Bitcoin zeer snel stijgt. Bitcoins zijn te vergelijken met gewone munten, zoals de euro (Eur) en de dollar. (USD).  Bitcoin is echter een munteenheid die digitaal is, dus het is geen munt die u in uw hand kunt houden. U kunt wel Bitcoin kopen en dan eventueel later besluiten de Bitcoin weer in echt tastbaar geld te laten uitbetalen.


BTC kopen of gratis minen, eerst een wallet downloaden

Moet je Bitcoin kopen? Dat kan, maar het hoeft niet. Je kunt Bitcoin namelijk ook zelf verdienen door online websites te bekijken. Als je een wallet hebt aangemaakt, dan kan je gratis Bitcoin verdienen bij:

 • Freebitcoin (Je maakt een accoun aan en mag elk uur gratis rollen en ziet dan hoeveel Bidtcoin je gewonnen hebt)

Bitcoin afgekort is BTC. Om Bitcoin te kopen of te ontvangen heeft u een online wallet (portemonnee nodig). Die kunt u gratis aanmaken. Tip: maak wel een Backup van uw online wallet file, want als u het wachtwoord kwijt bent of de boel crasht, dan kunt u er niet meer zomaar bij. U moet echt uw wachtwoord onthouden. Dit is om de transacties te beveiligen tegen diefstal. Het zal u maar gebeuren, online zakkenrollers zijn er immers ook. En de munten zijn veel waard. 1 BTC kost momenteel (februari 2018) meer dan 10.000,- euro. Dit komt omdat de waarde enorm gestegen is aangezien steeds meer mensen ze willen. Wilt je beginnen met Bitcoin verdienen, mijnen of kopen? Begin dan (in de onderstaande volgorde) met:

 • leer eerst hoe je bitcoins krijgt of koopt en hoe je er succes mee kunt hebben
 • een portemonee openen (deze online wallet heb je nodig voordat je Bitcoin kunt verzamelen, dus dit is echt de eerste stap. Maak de Wallet nu direct aan en kom dan terug naar dit artikel voor stap 2
 • Bitcoin affiliate worden. Je kunt daarmee Bitcoin verdienen, de Bitcoin wordt op je wallet gestort
 • Freebitcoin om gratis BitCoin te mijnen

Kopen

Om de munteenheid te kopen kun je terecht bij:

 • Mt Gox
 • BitStamp
 • Coinbase
 • CoinMkt
 • Kraken

Hoe kunt u met Bitcoins betalen?

Bitcoin is heel eenvoudig in het gebruik. Je kunt er echte spullen mee kopen en betalen. Het betalen is eenvoudig en veilig. Je kunt er momenteel nog (voornamelijk) op internet mee betalen. Het leuke aan het geheel is dat de munteenheid feitelijk alleen in je online beurs zitten in de vorm van een getal, maar dat je er wel echt spullen mee kunt kopen. Maar wellicht kende u al het verschijnsel 'çredits,' die feitelijk hetzelfde principe hebben. Als u eenmaal Bitcoins gekocht heeft, kunt u er mee gaan betalen. U hoeft dan dus geen betalingen meer via de bank te laten verlopen. Voor de baken niet leuk, maar voor vele Bitcoins gebruikers een leuk en veilig verschijnsel. Het betalen gaat als volgt:

 • Je koopt iets en besluit te betalen met BTC
 • Het Bitcoin programma zorgt ervoor dat de BTC daar komen waar ze naartoe gestuurd worden, net als bij een gewone bank
 • Om de betalingen zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt er om enkele bevestigingen gevraagd
 • Je hebt betaald (of je hebt een betaling ontvangen)

Wat verdient de Bank er aan?

De gewone banken staan hier buiten. Het BTC is een internetverschijnsel en is dus helemaal virtueel, zonder tussenpersonen. Daarom zijn gewone banken waarschijnlijk niet echt blij met Bitcoins. Je kunt zelf ook Bitcoin verkopen als Bitcoin affiliate. Je verdient daar zelf weer Bitcoins mee.

 

Bitcoin client of wallet, geef Bitcoin weg

Mensen die BTC kopen maken gebuik van de BTC Wallet of client. Het is een stukje software wat u naar uw computer download. Het is uw persoonlijke portemonnee waar de coins in zitten. Een Bitcoin portemonnee is een code, zie er bijvoorbeeld zo uit kan zien: 15G2wGn2af9omgFt1pS6rbKZTRYTwWNbXM Als u op de code die hier staat Bitcoin stort, maakt u de (arme) schrijver van dit artikel bijvoorbeeld heel gelukkig.

 

BitVisitor, hoe verdien je Bitcoin?

DogeCoin, wat is de waarde?

Gratis Bitcoin, hoe kom je aan gratis Bitcoins?

PotCoin waarde?

Wat kunt u doen met bitcoins?


Tags: bitcoin, bitcoins kopen, wat zijn bitcoin, wallet, gratis minen, bitcoin minen
Bronnen: wikipedia, bitcoinkopen.nl, vanheusden.com, tv
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-11-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving