
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Aardappelpuree recept

Tweet |
KETO dieet, afvallen volgens plan
Fitcooking programma. Lekker koken om lekker fit te blijven
Hoe kun je gewicht verliezen zonder dieet?
Aardappelpuree is erg lekker en prima als afwisseling op gewone aardappelen. Leker bij vlees of vis en groentes. Om aardappelpuree te maken heb je nodig:
- Kruimige aardappel
- Aardappelschilmesje
- Grote pan met water
- Roomboter (klontje)
- Melk (kopje per 10 aardappels ongeveer
- Zout
- Eventueel nootmuskaat (geraspt)
Aardappels schillen
Schil de aardappels mooi schoon en was ze grondig. Gebruik ongeveer 5 aardappels per persoon. Aardappels die uitlopers hebben moeten zorgvuldig bekeken worden. Zijn de uitlopers lang, wees dan op uw hoede. De uitlopers zijn giftig en de wortelputten in de aardappels moeten diep uitgesneden worden. Is de aardappel diep aangedaan gooi ze dan liever op de composthoop of bij het groenteafval.
- Snij donkere plekken of pitten uit de aardappels
- Snij de aardappels in vieren
Aardappelpuree koken
Om de aardappelpuree te maken moeten de aardappels eerst gaar gekookt worden. Als ze na ongeveer 20 minuten prik/gaar zijn (je prikt met een vork en dan valt de aardappel uit elkaar) giet dan het kokende water af. Na het afgieten het vuur laag zetten en bij de gekookte aardappels een kop melk en roomboter en zout voegen. Nu moeten de aardappels geprakt worden met een aardappelstamper of met de mixer. Alles door elkaar mengen,prakken of mixen, en er moet een smeuïge puree ontstaan. Als de aardappelpuree te droog is, giet dan wat melk bij en voeg wat boter toe. Mixen tot de puree lekker luchtig is. Zout naar smaak toevoegen. Meteen opdienen met bijvoorbeeld vlees en just en groenten.
Publicatie datum: 2012-07-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
