aanmeld knop
dot

Aardappelpuree recept

puree.jpg
Zelf aardappelpuree maken is eenvoudig en lekker. Kies voor het maken van aardappelpuree een kruimige aardappelsoort. In de supermarkt of bij de groenteman kan je vragen naar een kruimige aardappel. Verder heb je een grote pan nodig, een mixer of een aardappelstamper.

Aardappelpuree is erg lekker en prima als afwisseling op gewone aardappelen. Leker bij vlees of vis en groentes. Om aardappelpuree te maken heb je nodig:

  • Kruimige aardappel
  • Aardappelschilmesje
  • Grote pan met water
  • Roomboter (klontje)
  • Melk (kopje per 10 aardappels ongeveer
  • Zout
  • Eventueel nootmuskaat (geraspt)

Aardappels schillen

Schil de aardappels mooi schoon en was ze grondig. Gebruik ongeveer 5 aardappels per persoon. Aardappels die uitlopers hebben moeten zorgvuldig bekeken worden. Zijn de uitlopers lang, wees dan op uw hoede. De uitlopers zijn giftig en de wortelputten in de aardappels moeten diep uitgesneden worden. Is de aardappel diep aangedaan gooi ze dan liever op de composthoop of bij het groenteafval.

  • Snij donkere plekken of pitten uit de aardappels
  • Snij de aardappels in vieren

Aardappelpuree koken

Om de aardappelpuree te maken moeten de aardappels eerst gaar gekookt worden. Als ze na ongeveer 20 minuten prik/gaar zijn (je prikt met een vork en dan valt de aardappel uit elkaar)  giet dan het kokende water af. Na het afgieten het vuur laag zetten en bij de gekookte aardappels een kop melk en roomboter en zout voegen. Nu moeten de aardappels geprakt worden met een aardappelstamper of met de mixer. Alles door elkaar mengen,prakken of mixen, en er moet een smeuïge puree ontstaan. Als de aardappelpuree te droog is, giet dan wat melk bij en voeg wat boter toe. Mixen tot de puree lekker luchtig is. Zout naar smaak toevoegen. Meteen opdienen met bijvoorbeeld vlees en just en groenten.


Tags: aardappelpuree, puree, aardappels, stampen, recept
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-07-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving