aanmeld knop
dot

Bitcoin, Het nieuwe goud?

stuiterbal.jpg
In de afgelopen dagen zul je het vast wel ergens gehoord hebben, de term 'bitcoin'. Nieuwsberichten over de enorm gestegen waarde van deze virtuele munt, de recente horingen bij de Amerikaanse Senaat die erg positief uitvielen en nog vele andere nieuws feitjes.
ComputerComputer

Wat is bitcoin eigenlijk? 

Bitcoin is de eerste, volledig gedecentraliseerde munteenheid in de wereld. Bitcoin wordt niet gecontroleerd door banken, regeringen of een organisatie. In feite is het een open source project waar momenteel meer dan 100.000 mensen aan meedoen. Over de hele wereld worden er dagelijks miljoenen dollars aan bitcoins verhandeld, direct van persoon naar persoon. Geen banken, geen credit card bedrijven, gewoon jij en ik. heb je vragen over Bitcoin? Bekijk dan de meest gestelde vragen over Bitcoin

Voordelen Bitcoin

De grootste voordelen van het gebruiken van bitcoin zijn voornamelijk de transactie eigenschappen. Iedereen in de wereld kan geld naar elke persoon in de wereld sturen zonder restricties. En daarbij is het grootste voordeel dat de bitcoins bijna direct bij die ander op zijn rekening staan. Met het huidige geld duurt het soms wel meer dan een week om geld van het ene land naar het andere land te krijgen.

Transacties Bitcoin en andere cryptocurrency

Daarnaast zijn de transactiekosten enorm laag. Waar een bedrijf als PayPal al gauw 2 tot 3% van jou transactie neemt is dit bij Bitcoin vaak lager en kun je er zelfs voor kiezen om helemaal geen transactiekosten te betalen, al zal je betaling dan wel een stuk langzamer gaan. Bitcoin ruilen kan via Binance.

Waarde stijgt

Door deze grote voordelen beginnen steeds meer mensen gebruik te maken van deze manier van geld over de wereld heen te sturen. Het is nu mogelijk om als Jan in Nederland binnen een kwartier geld bij Gustavo in Mexico te hebben. Dit zonder tussenkomst van enige bank. Het wordt dan ook al veelvuldig gebruikt juist voor deze reden. En omdat er maar een maximaal aantal munten bestaan (en er ook een maximaal aantal munten ooit gemaakt zal worden) zal de waarde alleen maar stijgen als meer mensen de munteenheid gaan gebruiken om geld op en neer te sturen.

Investeren in Bitcoin

Langzaam is er dus steeds meer waarde in het systeem gekomen omdat steeds meer mensen het systeem vertrouwen en de grote voordelen ervan kunnen waarderen. De uiteindelijke waarde van een bitcoin zou door hoe het systeem werkt ettele miljoenen kunnen worden. Iedereen wil ooit van zijn geld problemen af komen dus zijn vele mensen ook op zoek naar bitcoins om erin te investeren. Door deze enorme vraag kunnen verkopers van bitcoin dus steeds meer geld vragen voor diezelfde bitcoin.

Als je niet wil investeren of juist een makkelijke manier zoekt om meer bitcoins op je naam te zetten kun je het beste eens kijken op een gratis bitcoin site. Deze sites bieden een overzicht van manieren waar je je tijd (en eventueel je al gekochte / verdiende bitcoins) kunt inzetten om meer bitcoins te verdienen. Mocht de prijs in de toekomst zo blijven stijgen kun je dus met het werk van nu vele duizenden euro's gaan verdienen.

 

Bitcoin, kopen en uitleg
Gratis Bitcoin, hoe kom je aan gratis Bitcoins?


Tags: bitcoin, bitcoin kopen, gratis bitcoin, bitcoin verdienen
Artikel geschreven door: GratisBTC.
Publicatie datum: 2013-11-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving