aanmeld knop
dot

De Cambodjaanse bruiloft

hartje.jpg
Een Cambodjaanse bruiloft is voor velen een onbekende wereld. Het is ongeveer ingedeeld in drie dagen. Hieronder een kleine toelichting over een Cambodjaanse bruiloft.

De bruiloft verspreid over drie dagen.

De eerste dag zal de bruidegom naar de familie van zijn toekomstige bruid gaan. Ze worden voorgeleid door een priester, hij wordt gezien als de matchmaker. Hij zal dan volgens de traditionele wijze giften en geschenken aan zijn toekomstige schoonfamilie geven. Het is te vergelijken met een bruidsschat.

 

Familie

  • De bruidegom zal niet alleen gaan en zal vergezeld worden door zijn eigen familie. Hierdoor kunnen de families elkaar ontmoeten en verenigen. De bruidegom en de bruid zullen op de dag beginnen met traditionele kleding.
  • Wanneer het punt aangebroken is dat allebei de families akkoord gaan met de bruiloft, zal de ring pas worden gegeven aan de bruid. Hierna houdt de bruid en bruidegom een thee ceremonie om de eerste dag van het huwelijk af te sluiten.

De tweede dag

Op de tweede dag zal de bruid zich klaarmaken voor haar bruidegom. Ze zullen elkaar gaan wassen en zijn hierdoor genoodzaakt meerdere malen om te te kleden. Tijdens de bruiloft wordt de kleding vaak omgewisseld. Soms voor het gemak en soms omdat het traditioneel moet zijn, dit geld voor mannen en vrouwen. Voor meer informatie omtrent de traditionele bruiloftskleding (ook bruidsjurken) kunt u eens kijken bij Sasao-Fashio. De rest van de dag is voornamelijk een feest voor familie en kennissen. Zodat een ieder de kans krijgt om een geschenk te geven.

 

De derde dag van de bruiloft

De derde dag wordt niet altijd gevierd, maar het is meer een verlenging van de tweede dag. Zodat mensen die niet op tijd konden komen toch nog van het feest kunnen mee genieten.


Tags: Cambodjaanse bruiloft, huwelijk, bruidskleding
Artikel geschreven door: Sincere.
Publicatie datum: 2013-11-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving