aanmeld knop
dot

Liefdesverdiet verwerken. Hoe?

gebroken hart..jpg
Tips om liefdesverdriet te verwerken. Als je relatie beƫindigd is, kan dat erg veel pijn doen. Je kunt met liefdesverdriet op een paar verschillende manieren omgaan. Als je je ex nog terug kunt krijgen kan je je eerst daar op richten, als daar geen hoop meer voor is kan je je beter focussen op het verwerken van het verdriet.

Relaties kunnen lang of kort duren, maar veel (niet allemaal natuurlijk) liefdesrelaties gaan vroeg of laat uit. Meestal heeft tenminste een persoon dan last van liefdeverdriet. Het wordt ook wel een gebroken hart genoemd. Kan je je ex nog terugkrijgen of moet je je verdriet verwerken? Als je je ex nog terug wilt, hoe moet je het dan aanpakken om nog een kans te maken? En als je je ex echt niet meer terug kunt krijgen, hoe moet je dan het verdriet verwerken?

 

Kenmerken van hoop

Als je nog een kans maakt bij je ex kan je hoop putten uit de volgende kenmerken:

Je ex zoekt nog contact met jou (op een positieve manier)

  • Hij/zij mist jou ook
  • Hij/zij heeft ook verdriet dat het uit is
  • Hij/zij geeft aan wel verder te willen als het niet zo moeilijk was allemaal
  • Er is geen ander in het spel

Je ex terug krijgen is realistischer als je relatie nog voldoende kracht bezit om op te bouwen. De kans dat het weer goed kan komen is kelner als er bijvoorbeeld sprake is geweest van drugsgebruik, geweld, vreemdgaan. Lees de stap voor stap methode om je ex terug te krijgen en om liefdesverdriet te verwerken.

 

Verdriet verwerken

Liefdesverdriet is een erg pijnlijk gevoel. Als je er veel last van hebt kan jee en tijdje stellig geloven dat het nooit meer over gaat. Dit is echter niet het geval. Sterker nog: het gaat altijd over. Aan het begin kan je dit echter maar moeilijk inzien. Je denkt terug aan de mooie momenten en het lijkt wel of elk liedje op de radio over liefde gaat. Ook zie je overal ineens gelukkige stelletjes om je heen, waardoor je extra beseft hoe erg je jouw ex mist. 's Nachts slaap je misschien slecht, of juist heel diep maar zonder uit te rusten. Je denkt continu aan je ex en andere verschijnselen die kunnen voorkomen zijn:

  • gebrek aan eetlust
  • somber
  • het gevoel dat je in een roes verkeert
  • huilen
  • denken dat deze pijn nooit meer over zal gaan
  • nergens meer zin in hebben

Mensen met liefdesverdriet neigen ernaar om de verbroken relatie te idealiseren. Je maakt jezelf wijs dat het allemaal geweldig was, dat jouw ex de leukste, beste, knapste en liefste was, et cetera. Maar bepaalde exen zou je eigenlijk niet terug moeten willen.

 

Vreemdgaan

Als je ex is vreemdgegaan is dat vaak een reden om je vertrouwen te verliezen. Als je elkaar belooft hebt om elkaar trouw te zijn komt vreemdgaan hard aan. Toch kan je een ander nooit als je persoonlijke bezit beschouwen. Vreemdgaan kan je vergeven, als het duidelijk is waarom het is gebeurd en als je het op een bepaald moment achter je kunt laten. Als het steeds opnieuw voor vlagen van zware jaloezie zorgt, is het misschien beter om zonder je ex verder te gaan.

 

Geweld

Slaan. Als er binnen en relatie fysiek geweld gebruikt wordt, blijft dit in het merendeel van de gevallen niet bij eenmaal. Zonder professionele hulpverlening neemt het geweld meestal toe in plaats van af. Als je geslagen wordt is het noodzakelijk om hulp te zoeken. Je ex kan beterschap beloven maar de ervaring leert dat dit meestal niet helpt.

 

Kwetsen

Vernederingen. Ook verbaal kan je vernederd worden door een partner. Scheldwoorden of iemand expres kwetsen en vernederen, zijn zeer slechte ingrediënten voor een gezonde relatie. Zo'n ex kan je maar beter kwijt dan rijk zijn

 

Verslaving

Verslaving: Als je partner verslaafd is aan drugs of alcohol, is daar meestal op termijn gewoon niet mee samen te leven. Zoek hulp of kies voor een leven zonder een verslaafde.

 

Schulden

Financiële schulden: Als er financiële schulden zijn kan je die samen proberen op te lossen. Soms is het echter slechts een partner die de schulden veroorzaakt, door koopziekte of ander ongewenst gedrag. Als hij/zij hulp wil kan het probleem misschien opgelost worden, als hij/zij hulp afwijst is het waarschijnlijk een persoon die niet geschikt is om een stabiele relatie mee op te bouwen. Geldzorgen komen een relatie meestal niet ten goede

 

1.) Ex terugkrijgen, tips!
2.) Gebroken hart? Tips tegen een gebroken hart
3.) Liefdesverdriet verwerken, stap voor stap!
4.) Liefdesverdriet. Verwerken. Tips!


Tags: ex, verbroken relatie, liefdesverdriet, ex terugwinnen, liefde, gebroken hart
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-11-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving