aanmeld knop
dot

Het probleem van de bindingsangst

huwelijk3.jpg
Als je het gevoel hebt dat de persoon met wie je date ineens tijdelijk onbereikbaar wordt, zelf lijkt te willen bepalen wanneer er afgesproken wordt of alleen achter jou aan loopt wanneer je afwezig bent geweest in het contact, dan heb je mogelijk te maken met een problematische man of vrouw met bindingsangst.

De ernst van dit probleem (bindingsangst) wordt erg onderschat, gezien de omgang met mensen met dit probleem erg lijdend kan zijn voor hen als voor jou. Hier in dit artikel wordt kort dit serieuze probleem beschreven.

Probleem bij vrouw of man?

Ook op deze vraag moeten we de verantwoordelijkheid leggen bij zowel de man als vrouw. Wanneer er bij een van de partners sprake is van een bindingsangst is er verlangen naar en tegelijkertijd angst de binding te leggen. De oorzaak van dit probleem is dan ook altijd te vinden in de relaties met ouders, waarbij deze bindingen al vroeg in de jeugd zijn gemaakt en essentieel zijn voor latere liefdesrelaties. Een persoon die zich in het verleden continu heeft moeten bewijzen tegenover zijn ouders, betreft zijn kunnen, of die te strenge ouders heeft gehad voor wie het nooit goed genoeg was en als zij je niet zagen staan, is misschien toch ernstig beschadigd door deze vorm van omgang, en veroorzaken in de huidige en latere relaties zeker problemen in binding.

 

Ze zullen juist de partner kiezen bij wie zij ‘dezelfde soort hechting ‘ hebben als met hun ouders. Ze zullen alsmaar bevestiging zoeken en zich bewijzen totdat zij erkenning krijgen en gezien worden als een volwaardige partner. Uiteraard zullen zij diezelfde ‘strijd’ alleen kunnen ervaren in een relatie die niet volwaardig is, oftewel mensen met een bindingsangst vallen op anderen met tevens het bindingsangst probleem. In de merendeel van de gevallen is er geen sprake van liefde. Het gevoel van afhankelijkheid en het graag in strijd willen zijn met het verleden, doet dit wel zo voelen.

 

Nodig iets eraan te doen?

Het is geen ramp wanneer je een keer omgaat met een persoon die kampt met bindingsangst. Alleen wanneer je merkt dat je zelf vaker op dit soort types valt en het moeilijk vindt je eraan los te koppelen, dan heb je mogelijk zelf een probleem. Het is het daarom belangrijk dit te herkennen en ook zelf te erkennen dat je hulp nodig kan hebben. Het hebben van bindingsangst is een serieus probleem, wat diepgeworteld is. Jouw verkeerde keuze in partners kan zeer verslavend en lijdend zijn, wat verder vrij weinig te maken heeft met liefde. Het is een strijd uit het verleden, een niet uitgespeeld spel, waarin elke nieuwe relatie een mogelijkheid biedt dit af te maken, het liefst met een partner waarin deze uitdaging het grootst is, uiteraard is dit gedoemd te mislukken. Beste manier om ervan af te komen is het probleem bij de wortel aan te pakken en te werken aan je littekens uit het verleden.

 

Wat kun je zelf doen?

Wil je geholpen worden, dan zijn zelfhulpboeken goed voor het begrijpen van bindingsangst en je zult daarin veel herkenning vinden wat gaat helpen. Therapie is een goed alternatief. Het is en blijft een serieus probleem, waarbij zelfhulpboeken je de eerste stappen in de juiste richting doen zetten. Een goed boek wat ik je enorm kan aanraden is Bindingsangst Verlatingsangst, waarin de oorzaken,kenmerken en oplossingen in worden uitgelegd en dit probleem in details beschrijft.

 

Daten voor 50 plussers. Wie, wat, waar?
GayParship, daten met verstand?
Wat is speeddaten?


Tags: Bindingsangst, verlatingsangst, relaties, hechting, problematische relaties
Artikel geschreven door: Zhandria.
Publicatie datum: 2013-11-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving