aanmeld knop
dot

Tuinmeubelen van recycle hout

tuin.jpg
Wil jij ook tuinmeubelen maken van gerecycled hout? Gebruik dan steigerhout. Steigerhout is van een snelgroeiende dennenhout soort en hebben niet snel splinters. De planken zijn gemiddeld 32 mm dik. Als je steigerhouten meubels wilt kopen ben je veel meer geld kwijt dan dat je de meubels zelf maakt.
KlussenKlussen

Tegenwoordig kun je ook makkelijk zelf tuinmeubels maken. Maar van wat voor hout maak je dan de tuinmeubels? Steigerhout wordt erg bekend en geeft een robuuste uitstraling. Maar eigenlijk is steigerhout niet de juist benaming, eigenlijk heet het vurenhout. Om het makkelijk te houden blijf ik spreken over steigerhout. Steigerhout is recycle hout dat vooral gebruikt wordt in de bouw. De loopplanken waar de bouwvakkers op lopen is steigerhout, de naam zegt het eigenlijk al. Het hout is verkrijgbaar in natte, gedroogde en gebruikte toestand. Als je nieuw/nat steigerhout gebruikt dan moet dit eerst 6 tot 18 weken drogen want anders kan het later gaan wiebelen of klemmen. Je kunt er voor kiezen het hout te behandelen zodat de kleur niet na 7 maanden begint te vergrijzen. Ook kan het gaan splijten door de veranderde luchtvochtigheid maar dit zal de uitstraling niet misstaan. Als het buiten geregend heeft is dit hout zo weer opgedroogd en klaar voor gebruik. 

 

Behandelmogelijkheden

 • Oliën (vooral witte meubel-/vloerolie is hiervoor geschikt)
 • Kleurloze lak (het hout wordt een stuk donkerder)
 • White- of Colorwash of Wax (Mooi effect!)
 • Beitsen (transparant of dekkend in diverse kleuren)
 • Krijten (diverse kleuren mogelijk), afgelakt.

 

Steigerhout is verkrijgbaar bij:

 • Praxis
 • Hornbach
 • Kluswijs
 • Formido
 • Fixet
 • Doeland

Met bouwtekeningen van steigerhouten meubels heb jij snel en makkelijk je eigen tuinmeubels klaar. De uitleg van deze bouwtekeningen is zo eenvoudig dat iedereen uiteindelijk een goed resultaat heeft.

Voor de €27 euro en het zelf kopen van de materialen en daarna het maken van de meubels ben je uiteraard veel minder geld kwijt dan als je ze kant -en klaar in de winkel koopt. Vooral nu met de crisis ben je zo dus goedkoper uit en heb je meubels die nog lange tijd mee gaan! Ik heb zelf een steigerhouten tafel en tv-meubel gemaakt en ik ben hier erg tevreden mee tot nu toe raak ik er nog niet op uit gekeken.

 

10.000 bouwtekeningen

Bouwtekeningen nodig?
Zelf een keuken bouwen?


Tags: recycle hout, steigerhout, meubels maken, tuinmeubels, bouwtekeningen
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: Barcelona4a.
Publicatie datum: 2013-12-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving