aanmeld knop
dot

Afvallen makkelijk? Tips!

images (16).jpg
Afvallen is dat makkelijk of moeilijk? Er wordt nog al eens beweerd dat afvallen moeilijk is, maar is dat eigenlijk wel zo? Als afvallen makkelijk kan zijn, waar ligt dat dan aan? Zoek je tips om makkelijk af te vallen? Waarom is afvallen moeilijk voor de een en wat maakt afvallen makkelijker voor de ander?

Afvallen, heel veel mensen proberen gewicht te verliezen. Toch zag je ongeveer 30 jaar geleden bijna geen dikke mensen. Er is dus iets veranderd waardoor meer mensen dikker worden. Waarom vielen mensen vroeger makkelijker af, of moet ik zeggen: waarom kwamen ze minder snel aan? Mensen leefden anders maar ook ons voedsel was anders. Tegenwoordig eten we meer:

 • suiker
 • vet
 • kunstmatige smaak en kleurstoffen
 • bewerkt voedsel
 • kant en klaar voedsel
 • koolhydraten
 • te veel zout

Bovenstaande zaken hebben negatief invloed op je lichaamsgewicht. Als voedsel veel suiker of vet bevat, kom je nou eenmaal sneller aan. En voedsel bevat tegenwoordig meer suiker en vet. Koolhydraten zijn ook suikers, maar die worden trager opgenomen en het omzetten naar vet gaat heel geleidelijk. Je kunt dus beter ook niet te veel koolhydraten eten. Vooral koolhydraten die bewerkt zijn tot meelproducten zoals brood en pasta en koek en dergelijke, zijn slecht voor je lichaamsgewicht. Vers voedsel daarentegen is goed voor je lichaamsgewicht. Vers zoals: vlees, vis, eieren, fruit, groenten.

 

Zout

Ook zout is een soort van 'dikmaker'. Niet zo zeer in de vorm van vet, maar wel in het opslaan van vocht. Je wordt er dus niet echt dikker van, maar wel zwaarder. Gebruik dus niet te veel zout en besef dat zout in heel veel producten zit die bewerkt zijn, zoals in brood, roomijs, koek, pizza, vleeswaar, enzovoorts. Zout is namelijk ook geschikt om voedsel langer houdbaar te maken en vandaar dat het door heel veel producten heen zit. Het is dan onzichtbaar maar zorgt wel voor te veel zoutgebruik. Als je veel vocht vasthoudt kan je ook last krijgen van vermoeidheid en kortademigheid en hoge bloeddruk. Pas op met zout en gebruik het met mate.

 

Medicijnen

Er zijn een aantal medicijnen die direct of indirect voor gewichtstoename zorgen. Denk bijvoorbeeld aan Bètablokkers waar je enorm moe van kunt worden. Deze medicijnen zorgen er voor dat een en ander wordt afgeremd in je lichaam maar jij wordt zelf ook afgeremd. Extreme vermoeidheid kan dan voorkomen, dus inactiviteit en mogelijke gewichtstoename. Mogelijk kan ook de verbranding worden afgeremd, alhoewel men daar onduidelijk over blijft. Er zijn heel veel medicijnen en alle medicijnen hebben bijwerkingen. Lees de bijsluiter altijd goed, ook om te zien of je ervan aan kunt komen of vermoeid door kunt raken. Er zijn ook medicijnen die de eetlust opwekken, zo heeft slaapmiddel Zolpidem de vervelende bijwerking dat je ineens veel trek in snacks krijgt. Een zogenaamde vreetkick. Er zijn ook medicijnen die direct gewichtstoename tot gevolg hebben, en er zijn medicijnen die gevaarlijke bijwerkingen hebben.

 

Vers is gezond

Vers eten is inderdaad gezond. Al dat bewerkte voedsel zijn veelal dikmakers, dus kies voor vers eten.

 • Verse groentes
 • Vers fruit
 • aardappels en zilvervlies rijst
 • Onbewerkt en ongepaneerd vlees
 • Ongepaneerde vis
 • Minder suiker
 • Minder zout
 • Eet vers wanneer je zin hebt
 • Probeer regelmatig te bewegen

7 x7 snelle afslankrecepten

koolhyrdaatarm dieet

Afvallen zonder dieet


Tags: gemakkelijk afvallen, dieet, tips om makkelijk af te vallen
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-12-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving