aanmeld knop
dot

Wat kunt u doen met bitcoins?

bedrijf zakelijk.jpg
Veel mensen investeren tegenwoordig in bitcoins. Een bitcoin is een digitale munteenheid die bestaat uit een soort code. Een computer kan deze code berekenen door meerdere opdrachten uit te voeren. U kunt aan bitcoins komen door ze te kopen, zelf maken of gratis verdienen. Maar wat kunt u nu eigenlijk doen met uw bitcoins?
ComputerComputer

Investering in de toekomst

De bitcoin bestaat pas een aantal jaren, maar is in die tijd erg in waarde gestegen. Er is veel vraag naar bitcoins, omdat er geen tussenkomst is van overheden en banken. Eigenlijk is de bitcoin van iedereen. De munteenheid is daarnaast ook niet onderhevig aan inflatie, want er kunnen maar een bepaald aantal bitcoins worden gemaakt. Dit betekent dat de waarde van de bitcoin stabieler zal blijven dan de waarde van andere valuta vanaf het moment dat alle bitcoins zijn gemaakt.


Waarde Bitcoin

Er wordt verwacht dat de vraag naar bitcoins steeds groter zal worden, want de digitale munt wordt steeds populairder. Er zijn tegenwoordig al veel mensen die weten wat bitcoins zijn en het wordt ook al vaak als betaalmiddel geaccepteerd. Naar alle waarschijnlijkheid zal de waarde van de bitcoin in de toekomst dus nog meer stijgen. Als u nu bitcoins koopt, kan dit een goede investering zijn in de toekomst. Bitcoin is extreem veel waard geworden. Toch ligt ook de kans op verlies altijd op de loer. De waarde van Bitcoin en andere cryptocurrency wisselt en is afhankelijk van allerlei factoren, die zelfs niet altijd duidelijk zijn.


Betalen met bitcoins

Bij steeds meer bedrijven, winkels en webshops is het mogelijk om te betalen met bitcoins. Dit kan handig zijn voor mensen die hun bitcoins willen verkopen (bijvoorbeeld als de waarde is gestegen). Op buitenlandse websites kunt u uw bitcoins inwisselen voor andere valuta. Veel mensen twijfelen of deze websites wel betrouwbaar zijn en willen liever niet via deze websites hun bitcoins inwisselen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u al uw investeringen verliest door uw bitcoins in te wisselen bij een onbetrouwbare website.

 

Het kan dan goed zijn om uw bitcoins niet in te wisselen via een buitenlandse website, maar te gebruiken als betaalmiddel bij een webshop, winkel of bedrijf die u wel vertrouwt. Zo weet u zeker dat u er iets voor terug krijgt. Het voordeel van het betalen met bitcoins is dat het vaak sneller en eenvoudiger is dan het betalen met andere munteenheden. Ook is het in de meeste gevallen goedkoper. Betalen met bitcoins zal in de toekomst waarschijnlijk bij veel bedrijven, winkels en webshops mogelijk zijn.

______________________________________________________________________________________

 

Opmerking redactie Artikelwebsite: Bitcoins wisselen sterk in waarde dus kopen brengt financieel risico met zich mee.


Tags: bitcoins inwisselen, betalen met bitcoins, waarde bitcoin
Bronnen: bitcoinupdates.nl
Artikel geschreven door: Rowanblom.
Publicatie datum: 2013-12-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving