aanmeld knop
dot

Een korte geschiedenis van de ontwikkeling van film door Bob Bulder

Film.jpg
Bob Bulder is een geschiedenis docent. Bob vindt het belangrijk iedereen een algemene kennis over de geschiedenis bezit. Vandaar dat hij een korte geschiedenis van de ontwikkeling van film heeft geschreven. Zo vertelt hij dat de ontwikkeling van fotografie erg belangrijk was.

Bob Bulder is een gepassioneerde geschiedenisleraar uit Den Helder. Bob vindt het ontzettend belangrijk dat elke burger een algemene kennis over de geschiedenis  van de wereld bezit. Vandaar dat hij een korte geschiedenis van de ontwikkeling van film heeft geschreven. Dit is een voorbeeld van een onderwerp dat hij vaak gebruikt in zijn lessen op school.

 

Wat is een film?

Een film is een reeks van afbeeldingen die achter elkaar afgespeeld worden. Per seconde zitten er minimaal 16 tot 24 afbeeldingen, ook wel frames genoemd, in een film. De film is door de jaren heen een belangrijk onderdeel van de amusement geworden.

 

Wanneer is film ontstaan?

Wanneer de film is ontstaan, is eigenlijk niet duidelijk. In de geschiedenis gebruikten ze namelijk al verschillende methodes om een afbeelding te laten bewegen, bijvoorbeeld door een schaduwspel. Er werden apparaten uitgevonden die stilstaande afbeeldingen konden laten bewegen door middel van een illusie. Rond de negentiende eeuw, kwamen wetenschappers erachter dat als je veel afbeeldingen snel achter elkaar liet zien, je dit als een vloeiend geheel ziet.

 

Van fotografie tot film

Wat een belangrijk aspect is van de film, is de fotografie. De eerste foto's werden op glas, papier of metaal afgedrukt. Om de foto voor de film te kunnen gebruiken, moest het materiaal van de foto zo flexibel mogelijk zijn. Rond 1878 was het mogelijk om de belichtingstijd te kunnen terug dringen van 8 uur naar een seconde. De filmrol was uitgevonden rond het jaar 1889 waardoor de afbeeldingen zeer snel door de camera konden gaan. Dankzij de filmrol kon men meerdere beelden per seconden opnemen en tonen. Het opnemen van de beelden gebeurt met een filmcamera, deze werd in 1985 uitgevonden.

 

Stomme films

De eerste films worden ook wel een stomme film genoemd, het geluid ontbreekt namelijk. De eerste stomme film kwam uit in het jaar 1888 gemaakt door Louis le prince. Het is een korte film met 12 beelden per seconde. Ook waren de eerste films zwart wit.

 

 

Eerste filmbeelden op celluloid van Louis Le Prince in 1888

 

Kleurenfilm en films met geluid

In het jaar 1895 kleurt Thomas Edison met de hand de eerste films in en maakt hiermee de eerste kleurenfilm. In 1915 werd de technicolor gemaakt om kleurenfilms op te nemen. In 1926 werd het Vitaphone-systeem uitgevonden waarmee het geluid werd opgenomen en toegevoegd kon worden aan de film.

 

Ontwikkeling van film van toen tot nu

Tegenwoordig kennen we breedbeeld, blueray en 3Dimensionale films. De verdere ontwikkelingen gaan elke dag nog verder.

 

Voor meer leuke en interessante geschiedenis informatie, verhalen en achtergronden kunt u eens een kijkje nemen op het Twitter profiel van Bob Bulder of zijn Facebook profiel. 

 

Fotomodel Worden


Tags: Bob Bulder, geschiedenis, film
Artikel geschreven door: BobBulder.
Publicatie datum: 2013-12-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving