aanmeld knop
dot

Stylist of Styliste worden, maar hoe?

Portretje.jpg
Stylist of Styliste worden? Dit is nou letterlijk een hip beroep. Je helpt mensen om er tiptop uit te zien in kleding en de stijl die niet alleen bij hen past, maar die hen ook nog eens het beste uit de bus laat komen. Een goede Styliste kan iedereen een stunning make-over geven. Maar hoe word je zelf Stylist of Styliste?

Op tv-programma's komt steeds vaker de Stylist in beeld. Deze creatieve mensen zijn helemaal uo-to-date met laatste trends in de modewereld en ze toveren een saai gekleed persoon in no-time over tot een beauty. Stylisten hebben oog voor stijl en detail. Ze weten welke kleding je met elkaar kunt combineren en welke haardracht en schoenen erbij passen. Een goede Stylist kan een ander helemaal van uiterlijk veranderden waarbij het beste van die persoon benadrukt wordt. Een enorm leuk beroep als je zelf van mode houdt en als je gevoel hebt voor styling.

 

Dagelijks beoordelen we mensen bewust en onbewust op het uiterlijk. Om een heel duidelijk voorbeeld te geven: als we een zwerver op straat tegenkomen zullen we hem niet snel vertrouwen. Wordt die zwerver echter omgetoverd tot een gladgeschoren man in een net pak met een lichtblauwe stropdas en een attachékoffertje in zijn hand, denken we al snel dat we daar weinig van te vrezen hebben. In werkelijkheid kan het echter zo zijnd at de zwerver een goed hart heeft terwijl de man in het nette pak een narcist zou kunnen zijn die zijn omgeving terroriseert. Hoewel we met ons verstand wel weten dat uiterlijk lang niet alles over iemands innerlijk zegt, moeten we toch ergens een houvast vinden. Daarom gaan we er denk ik vanuit dat mensen die zich verzorgd kleden, mensen zijn die succesvol zijn en die veel zelfvertrouwen hebben. In de meeste gevallen zal dit beeld ook kloppen. Een Stylist kan er in elk geval voor zorgen dat je zelfvertrouwen en klasse uitstraalt, of dat je hip en trendy overkomt, of dat je slanker lijkt, en dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Kan jij ook Styliste worden? Jazeker, iedereen kan Stylist worden. Er zijn verschillende opleidingen tot stylist.  

 

Cursus Stylist

Als je de cursus tot Stylist(e) volgt en je rondt deze af, dan ben je zelf een stylist. Je kunt dan zelf aan de slag in dit beroep en lekker kunstzinnig het uiterlijk van mensen een enorme boost geven. Zowel privé als zakelijk wordt de Stylist ingezet.

 

Wat doet een Stylist?

Een Stylist vijzelt het imago van mensen op. Er zijn legio mensen die geen idee hebben welke kleding hen goed staat en wat ze juist niet moeten aantrekken. Maar niet alleen kleding bepaalt het imago, ook de haarstijl en de make-up en schoenen. Zelfs de lichaamshouding, en verder (voor vrouwen) bijvoorbeeld het ondergoed. Je kunt namelijk nog zo leuk gekleed zijn maar als je een BH draagt die verkeerd zit, en een onderbroek die te strak of te ruim zit, dan zitten de kleren die je daar overheen draagt meestal nog niet goed. Een Stylist zorgt voor het totale plaatje als het aankomt op advies geven. Een Styliste kan een soort van wonderen verrichten als het aankomt op de presentatie van jezelf naar de buitenwereld toe. En in het merendeel van de gevallen zal dit je zelfvertrouwen enorm versterken. Daarom maken ook steeds meer bedrijven gebruik van een Stylist(e) voor kledingadvies en tips om jezelf optimaal te presenteren. Dit heeft uiteraard een positief effect. Met de juiste kleding en het juiste uiterlijk straal je zelfvertrouwen en kracht uit, ook kan je met de juiste presentatie van een individu of een heel team zelfs enorm veel vertrouwen bij zakenrelaties wekken. Het uiterlijk is wel degelijk belangrijk. Zorg dat je er succesvol uitziet, dan heb je meer kans op succes. Zelf een Stylist worden is ideaal als je van mode en kleding en trends houdt.


Wat kan een Stylist?

 • Een Stylist heeft verstand van mode en kan een onopvallend onzichtbaar persoon omtoveren tot een een schoonheid of tot een persoon waar je automatisch u tegen zegt.
 • Heeft gevoel voor kleuren
 • Ziet welke kleding bij lichaamsvormen passen
 • Is op de hoogste van de laatste mode en trends
 • Kan mensen een total make-over geven met grandioos effect op uiterlijk, innerlijk en omgeving
 • Heeft ook geleerd hoe men anderen kan laten kijken naar het eigen uiterlijk
 • Kan anderen meer zelfvertrouwen geven

Wanneer maakt men gebruik van de diensten van een Stylist?

 • Professioneel imago laten aanmeten binnen een bedrijf
 • Imago opvijzelen va leidinggevenden om meer autoriteit uit te stralen
 • Bij televisie-programma's
 • Bij het maken van films
 • Bij toneelgezelschappen of theateroptredens
 • Voor een sollicitatie of bezoek aan klanten
 • Personen die graag modisch gekleed willen overkomen
 • Personen die graag een stuk slanker willen lijken
 • Personen die juist dikker willen lijken
 • Mensen die klasse en stijl willen uitstralen
 • Als hulp voor fotografen of film producenten
 • Bij modellenwedstrijden
 • Mensen die graag een partner zouden vinden maar die niet weten hoe ze zich moeten presenteren
 • Als mensen vaak horen dat ze zich beter zouden moeten kleden
 • Personen die neigen om zich ouwelijk of tuttig te kleden
 • Enzovoorts

Eigen bedrijf beginnen als imago Stylist(e)?

Als je deze unieke cursus hebt afgerond kan je zelf aan de slag als imago-stylist(e). In de cursus wordt ook uitgelegd hoe je je bedrijf opstart (via een bedrijfsplan) en welke wegen je gaat bewandelen (marketing) om te komen waar je zijn wilt. Een je leert waar je klanten zitten en hoe je ze bereikt. Hulde voor dit leuke, Hippe (redelijk nieuwe) beroep. En de cursus is een topper!


Tags: Stylist, Styliste worden, cursus, opleiding, mode

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2014-01-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving