aanmeld knop
dot

Snel uw oude goud verkopen

logo-tekst.jpeg
Wie had dat twee jaar geleden gedacht, iemand die zegt: "Ga eens snel uw goud verkopen." Het is echter de realiteit anno 2013 en ook in 2014. Een gelukkig nieuwjaar, zou je zeggen, maar met de huidige marktberichten is dit niets minder waar. Goud staat momenteel in de hoek waar de klappen vallen.
ComputerComputer

Dat is misschien wat hard uitgedrukt maar toch mag men niet onderschatten wat de goudprijs de voorbije maanden en zelfs het voorbije jaar heeft meegemaakt. Een absolute piek hebben van 1900 dollar per ounce, om dan uiteindelijk terug te vallen tot maar liefst 1237 dollar per ounce. Menig goud belegger zou voor minder al depressief worden. Dit geldt namelijk als een van de sterkste dalingen uit de historie van de goudprijs. Toch kwam dit niet bij iedereen als een totale verwachting.

 

Eind 2012 stapten reeds enkele zeer vooraanstaande beleggers uit het goud. De markt volgde begin 2013 nadat de berichten omtrent het goud steeds negatiever werden ten gevolge van een optrekkende economie. Die twee zijn namelijk zeer sterk verbonden. Maar hoe komt het dat de economie omgekeerd evenredig staat aan de goudprijs?

 

De crisis en het goud

Dat is namelijk de realiteit en ook de reden waarom je kunt besluiten om uw goud te verkopen. De economische status en dus een eventuele crisis staat omgekeerd evenredig aan de goudprijs. Doet de economie het slecht en is er een crisis, dan zal de goudprijs stijgen. Maar wat is nu het mechanisme hierachter? Als je goed kijkt zie je immers (zoals het mechanisme ook aantoont) dat de goudprijs enorm begon te stijgen in 2008 en deze stijging voortzette tot eind 2012.

 

Goud als safe haven

Goud is namelijk een safe haven. Een veilige haven voor als het wat moeilijker gaat. Als de nationale economieën de nationale munten en bonds het slop in trekken. Als eigenlijk alle andere producten hun waarde verliezen, dan gaan beleggers overstappen naar goud. Want goud zal altijd een bepaalde waarde hebben, zij het de waarde als juweel of als essentiële bouwstof bij het maken van veel elektrische en elektronische producten zoals het mobieltje dat jij elke dag gebruikt.

 

2014 en de waarde van goud

Maar dat vertrouwen bleef niet aan. De economie begon terug te herleven en dus was er meer geld te verdienen op de beurs. Men verkocht massaal goud, waardoor de vraag naar goud ver onder het aanbod bleef. De prijs crashte, en dit zal met een goed 2014 in het verschiet mogelijk nog verder zakken.

 


Tags: goud verkopen, edelmetaal, goud inwisselen, verkopen, kopen
Artikel geschreven door: Thegen.
Publicatie datum: 2014-01-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving