aanmeld knop
dot

De beste manier om je container schoon te houden.

afvalemmer.jpg
Hoe houd je je container schoon? De container voor groente-, fruit- en tuinafval wordt het hele jaar door gebruikt voor groenafval. Het is de verzamelbak voor restjes eten, de schillen van appels en aardappels, een verdwaald stukje vlees en natuurlijk het gemaaide gras. In de winter is er vaak weinig aan de hand, maar dit mengsel kan nog wel eens gaan broeien als de zon schijnt. Met alle gevolgen van dien. Met deze tips hou je eenvoudig de container schoon.

Hogedrukspuit

Reinig na lediging van de bak eerst de container grondig met de hogedrukspuit. Door met hoge druk de container schoon te spuiten, verdwijnen alle restjes die mogelijk nog achter zijn gebleven. Je kunt hierbij natuurlijk ook een milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel gebruiken. Veel mensen gebruiken dikke bleek om de bak te reinigen. Dat reinigt natuurlijk heel goed, maar het is niet milieuvriendelijk.


Biologisch afbreekbare klikozak

Wist je dat je voor je kliko ook speciale, papieren vuilniszakken kunt kopen? Deze kun je bij verschillende winkels, zoals Hema, Blokker, Action en vaak ook in de supermarkt vinden. De kliko zakken zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar papier. Ideaal voor de GFT bak dus, want ook dat afval is biologisch afbreekbaar.

 

Groente- en fruitafval

Ook kun je groente- en fruitafval in biologisch afbreekbare zakjes doen en dan in de kliko gooien. Hoewel deze zak de container eenvoudig schoon houdt, is het wel belangrijk om de bak alsnog regelmatig te reinigen om nare geurtjes te verwijderen.


Uit de zon

Om nare geurtjes en groeiende schimmels te voorkomen is het verstandig om de bak niet in de volle zon te zetten. Vooral ’s zomers is dat belangrijk.

 

 

Goed laten legen

Een goede leging is het halve werk als het om het schoonhouden van je container gaat. Wanneer de bakken niet goed worden geleegd door de gemeentereiniging dan is het goed om daar melding van te maken. Zelf kun je het legen vergemakkelijken door tuinafval goed klein te maken, zodat het de rest niet blokkeert als de bak wordt geleegd in de vuilniswagen.

 

Professionele Hulp

U kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een professionele hulpdienst. Een container schoonmaakbedrijf kan u altijd helpen bij het schoonmaken van uw containers. Dit scheelt u weer een vies karweitje. U kunt hiervoor verschillende cleaning bedrijven contacten. Zoek een betrouwbaar schoonmaakbedrijf dat u helpt bij het schoonmaken en schoonhouden van uw vuilcontainers.


Tags: container cleaning nederland, schoonmaakbedrijf, container, vuilcontainer schoonmaken
Artikel geschreven door: hanskraak@outlook.com.
Publicatie datum: 2014-01-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving