aanmeld knop
dot

Spelregels naar geluk

geluk.jpg
In dit verhaal vertel ik mijn ervaringen over geluk. Ik vind het belangrijk dat meer mensen beseffen dat ze er mogen zijn en lekker in hun vel zitten. Geluk is niet zomaar te vinden, maar je kunt het voor jezelf een stuk gemakkelijker maken om gelukkig(er) te worden. Enjoy it!

Vast beraden zijn. 

Vastberaden zijn is erg belangrijk. Wanneer jij weet wat je wilt, sterk in je schoenen staat, en durft op te komen voor je eigen belangen, dan zul je zelfrespect creëren, en dan zullen andere dat ook voor jou hebben. Zonder zelfrespect is de weg naar geluk moeilijk te vinden... Want onthoud goed: Jij bent geweldig zoals je bent en als andere mensen daar moeite mee hebben is dat hun probleem. Zolang jij 100% achter jezelf staat, moed en discipline hebt, zul je dat ook uitstralen. 

 

Inzet en passie tonen. 

Laat mensen zien waar jij voor staat, geef je mening en ontwikkel jouw passie. Stel jezelf de vragen:

  • Waar word ik nou echt gelukkig van?
  • Wat doe ik het liefst?

Doe dingen waar jij goed in bent, en die je leuk vindt. Wil jij er iets mee bereiken? Knok er zo hard voor als je kan. Laat jou dromen ook echt uitkomen en laat het niet bij dromen blijven 'dreams are there to come true'. Wanneer je iets echt wilt, kun je het vrijwel altijd altijd bereiken. 

 

Zelfvertrouwen

We weten het allemaal: 'Sometimes life is a bitch.' Iedereen maak leuke en minder leuke dingen mee

in zijn leven. Iedereen heeft soms te dealen met dingen die iemand liever niet wilt meemaken. Dingen die je echt kunnen raken en je onzeker maken. Wat van belang is op zulke momenten, is dat je altijd in jezelf blijft geloven. Een beetje arrogantie is niet erg. Het is juist goed dat je, je sterke punten kunt benoemen en als je jezelf kunt presenteren. Er zullen in je leven altijd mensen zijn die het je net even iets moeilijker willen maken, puur uit jaloezie. Sta hier altijd boven en laat zulke mensen niet jouw dromen verpesten. Je leeft tenslotte voor jezelf en niet voor een ander. Hoe vervelend het ook is als er over je wordt geroddeld, sta hier altijd boven en laat vooral zien dat het je niks doet. Mensen willen juist dat je erop in gaat, en wanneer jij laat zien dat het je koud laat zullen ze er steeds minder plezier in krijgen. 

 

Respect hebben

Het klinkt misschien een beetje cliché, en je zult wel denken wat heeft respect met mijn geluk te maken? Maar wanneer jij mensen respecteert om wie ze zijn, zullen zij jou ook respecteren om wie je bent. Ook al is iemand anders dan dat je gewend bent. Een vooroordeel is makkelijk gemaakt. Maar je kan niet goed over iemand oordelen als je diegene niet goed kent. Er is altijd een reden waarom iemand zo is. Negen van de tien keer weet je het verhaal achter een persoon niet eens, dus 'Don't judge before you know someone'. Probeer mensen eerst eens te leren kennen, en geef daarna pas je oordeel. Je kunt namelijk altijd van je medemens leren. En wie weet kom jij wel iemand tegen die jou de weg naar geluk helpt zoeken? 

 

Eerlijkheid

'Liever gekwetst worden door de waarheid, dan getroost worden door een leugen.'

 

Een prachtige zin waar ik het helemaal mee eens ben. Wees zo eerlijk mogelijk in je leven, tegen jezelf maar ook tegen anderen. Hoe hard de waarheid soms ook kan zijn, het levert altijd minder problemen op dan wanneer je liegt. Mensen waarderen eerlijkheid en krijgen hierdoor vertrouwen in je. Je mening geven is altijd goed. Let wel op de manier waarop je, je mening brengt het is niet de bedoeling dat je mensen kwetst. Maar een discussie voeren op een rustige en volwassen manier is helemaal niet erg. Zoals ik al zei, eerlijk zijn tegen jezelf is ook heel belangrijk. Ga niet verder wanneer je daar eigenlijk te moe voor bent. Neem gewoon je rust en geniet van het moment dat je voor jezelf hebt. Wanneer je ontspant en je rust neemt is dit ook aan je resultaten te zien. Je moet gewoon eerlijk zijn tegen jezelf, en je grenzen aangeven. 

 

Recht om gelukkig te zijn

Wat ik jullie nogmaals wil zeggen is: Het maakt echt niet uit wie jij bent, wat jij doet of hoe jij eruit ziet. Iedereen op de wereld heeft het recht om gelukkig te zijn. Mensen zullen dit op hun eigen manier doen. Je hoeft het niet altijd met een ander eens te zijn. maar probeer wel altijd een goed mens te zijn. Fouten zijn er om van te leren, fouten maken is menselijk. Zolang jij iets doet met een goede bedoeling zal het geluk je vanzelf in de armen vliegen! 

 

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips zullen hebben. Mijn doel is dat meer mensen te laten beseffen wat geluk nou eigenlijk is. Het is goed om eens stil te staan bij dingen in je leven, misschien kan je hierdoor wel een aantal punten verbeteren of je beseft juist hoe gelukkig je bent met het leven dat je hebt. 


Tags: Gelukkig zijn, gelukkig worden, geluk
Artikel geschreven door: alisia1995.
Publicatie datum: 2014-01-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving