aanmeld knop
dot

Is kanker te voorkomen door voedsel?

schedel.jpg
Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel eens direct of indirect te maken gehad met de verschrikkelijke ziekte kanker. Ik ben daar zelf geen uitzondering in. In mijn directe omgeving hebben heel veel mensen geleden aan deze ziekte. Door kanker heb ik mijn moeder en een goede vriend verloren. Ik heb jaren later veel research gedaan en onderzocht of je dit zelf kunt voorkomen.

Ik ben voedsel gaan onderzoeken en heb wetenschappelijke onderzoeken bekeken. Dit leidde tot een selectie van 'superfood' dat helpt om kanker voorkomen. In dit artikel zul je hier veel over lezen.

 

Groenten en fruit

Veel groenten en fruit bevatten anti-oxidanten. Ik zal je kort uitleggen wat dit inhoudt. Het lichaam krijgt veel te maken met schadelijke stoffen voornamelijk door invloeden van buitenaf. Deze schadelijke stoffen worden vrije radicalen genoemd. Deze zorgen er onder andere voor dat het lichaam veroudert en beschadigt. Anti-oxidanten ruimen vrije radicalen uit de weg. Je zou ook kunnen stellen dat anti-oxidanten veroudering tegen gaan. Er is wetenschappelijk aangetoond dat deze stoffen helpen kanker te voorkomen.

 

Bijna alle groenten en fruit bevatten anti-oxidanten. Vitamine C is een bekende vitamine die tegelijkertijd ook een anti-oxidatieve werking heeft. Ik geef dit als voorbeeld omdat vitamine C een bekende stof is maar er bestaan nog veel meer en ook veel krachtigere anti-oxidanten. In de volgende alinea's zal ik een aantal groenten en fruit specifiek benoemen omdat deze zeer sterke preventieve werking hebben tegen kanker.

 

Boerenkool

Boerenkool is een sterk middel tegen kanker. Zo bevat boerenkool meer vitamine C dan sinaasappelen (gemeten naar hetzelfde gewicht). Daarnaast bevat het nog veel meer anti-oxidanten. Naast anti-oxidanten bevat boerenkool ook veel ontstekingsremmende stoffen die je immuunsysteem sterk helpen versterken. Deze ontstekingsremmende stoffen helpen om verschillende ziektes (waaronder kanker) te voorkomen. Ten slotte bevat boerenkool glucosinolaten. Glucosinolaten worden door het lichaam omgezet tot stoffen die kankercellen bestrijden.

 

Broccoli

Qua voedingswaarde haalt broccoli het niet bij boerenkool maar het bevat wel de stof sulforafaan. Deze stof is een zeer krachtig anti-oxidant (veel sterker dan bijvoorbeeld vitamine C). Sulforafaan is, naast het feit dat het een anti-oxidant is, in staat om kankerstamcellen te vernietigen. Geen enkel ander voedingsmiddel bevat zoveel sulforafaan als broccoli.

 

Knoflook

Knoflook bevat de stof allicine. Tijdens de vertering wordt allicine (een zwavelhoudende stof) omgezet in sulfienzuur. Sulfienzuur is het sterkste anti-oxidant dat tot op heden bekend is. Daarnaast bevat knoflook de stof diallyldisulfide. Deze stof zorgt ervoor dat cellen die dreigen omgezet te worden in kankercellen beter in staat zijn zichzelf vernietigen. 

 

Tomaat

Tomaten hebben een zeer hoge voedingswaarde. Ze bevatten erg veel vitaminen en mineralen. Er zitten daarom ook veel anti-oxidanten in. Verder bevatten tomaten de stof lycopeen. Dit is een fytonutriënt dat preventief werkt tegen kanker. Daarnaast bevatten tomaten het stofje alfa-tomatine. Deze stof doodt kankercellen.

 

Asperges

Asperges bevatten de stof glutathione. Dit is een van de sterkste anti-oxidanten die er is en is daarom erg weldadig voor ons immuunsysteem. Asperges bevatten daarnaast ook veel eiwit-histonen. Deze regelen de celgroei in het lichaam. Hierdoor wordt kanker erg goed bestreden. Er is zelfs een aspergetherapie ontwikkeld die patiënten helpt te genezen van kanker. Het werkt als volgt: Men kookt de asperges, vervolgens worden de asperges gepureerd en het goedje dat overblijft wordt bewaard. Twee maal daags neemt men twee eetlepels van dit goedje. 

 

Wat ik erg gek vind is dat hier nog zo weinig over bekend is. Zeker omdat er op internet erg veel verhalen circuleren over mensen waarvoor dit echt gewerkt heeft. Ik heb uitgezocht waarom hier zo weinig over bekend is. De medische wereld heeft een monopolie op het genezen van mensen. Hier hebben zij een patent voor en dit geldt ook voor het publiceren over genezen. De medische wereld heeft asperges nooit erkend als geneeskrachtig. Met andere woorden: Het is verboden om hier over te publiceren.

 

Appels

Appels bevatten zeer veel anti-oxidanten. Een daarvan is quercetine. deze valt onder de categorie flavonoïden en is een erg sterk anti-oxidant. Het helpt hart- en vaatziekten en kanker voorkomen.

Appels bevatten ook de fytonutriënten floridizine en florentine xyloglucoside. Deze anti-oxidanten zijn uitsluitend te vinden in appels en zijn zeer sterke anti-oxidanten. Tot slot is er van appels bekend dat ze longkanker kunnen helpen voorkomen. Dit verband is zelfs omgekeerd rechtevenredig. Dit houdt in dat hoe meer appels je eet hoe kleiner de kans is op kanker.

 

Op gezondheidsadviesnet vind je nog veel meer informatie over voeding en welke groenten en fruit gezond zijn en kanker helpen voorkomen.

 

Ik hoop dat eenieder die dit leest iets heeft aan mijn vergaarde kennis over kanker en voeding. Ik vind dit een erg belangrijk onderwerp omdat ik weet wat kanker met patiënten (en hun omgeving) doet. Ik hoop dan ook dat dit artikel gedeeld zal worden. Voorkomen is beter dan genezen. En hoewel gezond voedsel geen geneesmiddel is, is het wel bekend dat gezond eten de kans op kanker aanzienlijk kan verkleinen.


Tags: kanker voorkomen, voedsel, superfood, antioxydanten
Artikel geschreven door: laurensvv.
Publicatie datum: 2014-01-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving