aanmeld knop
dot

Chinees leren? Leer zelf Chinees spreken en lezen!

logo-tekst.jpeg
Chinees leren? Steeds meer mensen zouden Chinees willen leren spreken en lezen en schrijven. In eerste instantie is het Chinees kunnen verstaan en spreken natuurlijk het belangrijkste, maar ook het lezen van Chinees, bijvoorbeeld verkeersborden of aanwijzingen op borden, is belangrijk voor iedereen die Chinees wil leren.

Chinese taal leren? Cursus Chinees doen? Chinees is een taal die wereldwijd steeds vaker gesproken wordt. Daarom is deze taal veel meer dan een hippe taal waar steeds meer studenten interesse voor hebben gekregen. Als je Chinees kunt spreken, of zelfs als je de taal maar enigszins begrijpt en verstaat, dan vergroot je je mogelijkheden om wereldwijd te communiceren al aanzienlijk. Steeds meer scholen bieden dan ook de mogelijkheid om naast de andere vreemde talen ook Chinees te leren. Zakelijk is het een pre om wat Chinees te kennen. Als je zelf Chinees wilt leren, kijk dan eens bij:

  • Chinees leren NHA (aanrader!) Zoek naar het woord Chinees en maak kennis met het cursus aanbod. (Bijgeleverd worden: Discman + CD's)
  • Chinees NTI - Zowel Chinees voor beginners, als zakelijk taalgebruik in het Chinees

Waarom een cursus Chinees?

Mensen willen niet achterblijven. Van alle mensen op aarde woont immers bijna 25% in China. Denk je eens in wat dit voor economische en zakelijke gevolgen heeft, met name sinds de economie daar met een sneltreinvaart groeiende is?  Reizen naar China is eveneens enorm in populariteit toegenomen en China wordt een van de grootmachten op aarde met een bloeiende economie waar men zowel zakelijk als privé veel voordeel uit kan halen.

 

Mandarijn-Chinees

In China wordt het meest Mandarijn-Chinees gesproken en onderwezen. Dat is ook de basis voor de cursussen die u volgen kunt. De taal die u leert sluit dan aan bij de algemene kennis van Chinees. iedereen in het land begrijpt Mandarijn.

 

Moeilijk?

Dat is nou het leuke. Cursisten ervaren het leren spreken van Chinees niet als heel erg moeilijk. Na vrij korte tijd en slechts na enkele lessen ben je al zo ver om korte gesprekjes te voeren. Als je Mandarijn kent, kan je in China overal contact hebben met mensen. Wellicht geen diepzinnige gesprekken over hemel en aarde, maar wel algemene gesprekken, tevens beleefdheidsvormen, zakelijke gesprekken en gesprekken begrijpen die zowel toeristen als zakenmensen moeten kunnen begrijpen om voldoende te kunnen communiceren. Bovendien leer je al snel meer bij als je eenmaal de basis van Mandarijn kent.

 
Toontaal, wat is dat?

Chinees staat bekend als een zogenaamde toontaal. Dat wil zeggen dat de klank van een woord belangrijk is en dat een woord op meerdere manieren kan worden uitgesproken waardoor de betekenis verandert.

 

PinYin

Door middel van PinYin wordt er gebruik gemaakt van een methode om Chinees te schrijven met ons gewone alfabet. Dit versnelt het lezen, de klankherkenning en het onthouden van spreektaal. Daarnaast leer je echter ook Chinese tekens lezen en schrijven. Niet alle tekens uiteraard, er zijn er gewoon te veel, maar de belangrijkste herkennen is al een enorme winst.

 

Beeld en geluid

De Cursussen Chinees worden niet alleen schriftelijk gegeven, maar bevatten ook beeldmateriaal en geluid. Hierdoor leer je snel en gemakkelijk Chinees, en eerlijk is eerlijk, het is zo populair omdat het ook gewoon heel cool is om deze bijzondere taal te kunnen spreken. En met het ook op de toekomst en economische ontwikkelingen, kan het een must zijn om andere voor te zijn


Tags: Chinees leren spreken, Chinese taal, cursus chinees, chinese tekens, Mandarijn
Bronnen: NTI, NHA, wikipedia
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2014-01-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving