aanmeld knop
dot

Bietjes met peterselie, heerlijk!

logo-tekst.jpeg
Bietjes zijn nu niet bepaald de eerste de beste 'groente' waar je aan denkt bij heel lekker koken. Alhoewel sommige mensen bietjes heel erg lekker vinden. Persoonlijk vind ik bieten ook erg lekker, maar wel de vers gekookte. Bieten uit een pot zijn me te kunstmatig van smaak. In dit artikel mijn lievelingsrecept voor gekookte biet.

benodigdheden voor gekookte bietjes met peterselie en uien. In elk geval heb je natuurlijk een schoon schaaltje nodig, en ook een kaasrasp met een grove rasp en een aardappelschilmesje. Voor vier personen:

  • minimaal 4 gekookte bieten. Persoonlijk neem ik er meestal 8 voor 4 personen.
  • Krulpeterselie
  • 1 rauwe ui
  • eetlepel mayonaise
  • eetlepel azijn

Schil de bietjes en ontdoe ze van hun kruintjes. Rasp ze daarna op boven de schaal. Voeg een eetlepel azijn toe en schep het door. Daarna een ui klein snijden en door de bietjes scheppen. Voeg vervolgens minimaal 1 eetlepel mayonaise toe, en schep dit door de geraspte bietjes. Tot slot flink wat fijngesneden krulpeterselie aan de bietjes toevoegen. Heerlijk met aardappelpuree of spruitjes stamppot.

 

Aardappelpuree maken

  • Kook kruimige aardappels gaar, giet ze af en stamp de aardappels fijn met een ouderwetse stamper
  • Gooi er een klontje boter bij
  • Schenk er melk bij terwijl je de aardappelpuree goed doorroert
  • Breng op smaak met Aromat of gewoon keukenzout
  • Een beetje nootmuskaat raspen en over de puree strooien

Spruitjes stamppot maken

  • Kook spruitjes mooi gaar maar niet zo dat ze papperig worden
  • Giet het water af en gooi ze bij vers gekookte aardappels (water eerst afgieten van zowel spruiten als aardappels)
  • Stamp de spruitjes mee met de aardappels tot alles fijn gestampt is
  • Gooi er een klontje roomboter bij
  • Maak op smaak met zout
  • Voeg melk toe om de stamppot smeuïg te maken

Zowel spruitjesstamppot als puree kan gegeten worden met of zonder vlees. Maar een stukje vlees en wat jus erbij is wel lekker.

 

Spoom maken. Hoe maak je Spoom?
Suddervlees of draadjesvlees maken, hoe doe je dat?
Tonijnsalade maken? Recepten
Zalmsalade, tonijnsalade en eiersalade maken


Tags: bietenslade, puree maken, spruitjes stamppot, bietjes, gekookte biet, spruitjes
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2014-01-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving