aanmeld knop
dot

Waarom beleggen verstandig is

logo-tekst.jpeg
Waarom is beleggen verstandig? Dit is een vraag, die erg belangrijk en relevant is, voor mensen die willen gaan beginnen met beleggen. Er zijn namelijk verschillende soorten beleggen. Deze soorten zijn actief beleggen en passief beleggen. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om in te beleggen zoals onder andere in aandelen, obligaties, vastgoed, fondsen en valuta’s. In dit artikel wordt bovenstaande vraag beantwoord.
ComputerComputer

De vraag waarom beleggen verstandig is, kent een eenvoudig antwoord. Beleggen geeft meer rendement dan sparen. Het enige nadeel is dat het risico bij beleggen iets groter is dan bij sparen. Om verstandig te beleggen is niet perse een groot kapitaal nodig. Bij sparen moet meer geld worden ingelegd dan bij beleggen en de looptijd kan vaak erg lang zijn. Beleggen kan in veel zaken zoals onder andere in:

  • fondsen
  • obligaties
  • aandelen
  • vastgoed
  • valuta`s

Men kan beleggen in een passieve vorm en in een actieve vorm. Wat is het verschil tussen passief of actief beleggen?

 

Passief beleggen

De meeste mensen kiezen er voor om in deze vorm  te beleggen. Dit is zo omdat het weinig tijd vergt en met name is bedoeld om het vermogen rustig te laten groeien. De looptijd ligt tussen de vijf en tien jaar wanneer men passief belegt. Het rendement is aantrekkelijk en in de meeste gevallen is er een dividenduitkering.

 

Actief beleggen

Wanneer u zich richt op het zeer aantrekkelijke rendement, dat echt veel hoger ligt dan bij sparen, dan is actief beleggen misschien iets voor u. Men houdt zich bezig met beurzen en koersen. Er worden vaak aandelen gekocht en men wacht op de dag dat deze weer verkocht kunnen worden. Dan is er zeker sprake van een aantrekkelijke winst in een relatief korte tijd.

 

Men kan zelf alles zelf in beheer houden of men kan het actief beleggen uit handen geven aan bedrijven die alles voor u regelen. Bij de eerste optie is én blijft men de baas, bij de tweede optie kan men niet ingrijpen en is men dus afhankelijk van het bedrijf.

 

Aandelen of obligaties

Het gemiddeld rendement bij aandelen ligt rond de zeven procent. Het gemiddeld rendement bij obligaties ligt wat lager. Het risico bij obligaties zijn een stuk later. De keuze of u wilt beleggen in aandelen of in obligaties is dus een overweging tussen rendement en risico.


Markten

De belangrijkste markten zijn natuurlijk onze AEX, de Dow Jones en de Nasdaq. Hier kan men elke dag de koersen van de aandelen volgen, en dat is echt hartstikke spannend! Gaat het aandeel stijgen? Wanneer kan het worden verkocht, etc. Wanneer er op deze manier op de markt wordt gelet kan men dus spreken van echt actief beleggen! Wanneer u dus veel rendement wilt is het verstandig om te gaan beleggen in plaats van te sparen. Bent u op zoek naar beursadvies of meer informatie over beleggen? Neem dan ook eens een kijkje, bij Beursfoon


Tags: beursfoon, beleggen, beurs
Artikel geschreven door: BeursBeleggen.
Publicatie datum: 2014-01-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving