aanmeld knop
dot

Tweedehands sieraden kopen?

Perpetuelle.jpg
Vintage sieraden, ouderwetse horloges, gedragen ringen, zilveren sieraden of tweedehands gouden kettingen. Sieraden met een stukje geschiedenis hebben maar al te vaak een heel eigen charme. Hoe kom je aan mooie tweedehands sieraden, en waarom zou je juist voor gebruikte sieraden kiezen?

Vintage sieraden zijn populair, net als vele andere spulletjes van vroeger. Er zijn verschillende manieren om aan gebruikte sieraden te komen, maar je kunt dan meestal niet beoordelen hoe deze er van dichtbij uitzien en als je een tweedehands horloge op marktplaats koopt, weet je niet zeker of het nog wel werkt. Persoonlijk prefereer ik winkels die zich gespecialiseerd hebben in een bepaalde niche. Bij gebruikte sieraden is het bijvoorbeeld belangrijk dat je weet of wat je koopt echt is, hoeveel karaats een zilveren of gouden voorwerp is, of er gebruikerssporen zijn, van welk merk een horloge is, of het uurwerk in goede staat is, enzovoorts.

 

Gebruikte horloges

Gebruikte horloges worden graag gekocht. Waarom? De ouderwetse horloges hebben een speciale stijl, ze hebben een mooie vormgeving, passend bij de tijd waarin ze gemaakt werden. Weinig poespas, lekker vintage. Je wilt echter wel kwaliteit kopen, iets wat nog goed is en goed werkt. Daarom is er nu een kringloopwinkel voor sieraden. Kijk voor een leuk aanbod tweedehands horloges en sieraden bij de sieradenkringloop (Sieradenkringloop bestaat niet meer). Heerlijk om een online rond te struinen en je winkelwagentje vol te gooien met betaalbare sieraden is tegenwoordig echter heel betaalbaar.

 

Goedkope sieraden

Dat sieraden ook goedkoop kunnen zijn, wordt ook bewezen bij de sieradenkringloop. Prachtige zilveren hangers (met of zonder stenen erin) voor minder dan tien euro, zijn zeker geen uitzondering. En het leuke is: Je kunt zelf ook sieraden verkopen via de kringloop. Je krijgt zelfs het volle bedrag uitbetaald als je je eenmalig inschrijft voor een bedrag van 25,-. De sieradenkringloop verkoopt dan voor jou je tweedehands sieraden door ze op de website te zetten. Ze maken ook eerst nog mooie foto's van je sieraden. De prijs van de sieraden die je verkopen wilt, bepaal je in principe zelf. Het grote voordeel van deze methode is dat je je oude goud of zilver niet via een onduidelijk platform hoeft te verkopen, waarbij je maar af moet wachten welke prijs je er voor krijgen kunt. Via de sieradenkringloop hou je zelf zeggenschap over de prijs en de sieraden worden via een heel goed opgezette website verkocht. Je krijgt zelf de volle pond van je sieraden uitbetaald omdat je deelneemt aan het partnerprogramma. Mogelijk zal de webshop je wel een bepaalde vraagprijs voor je sieraden adviseren, aangezien ze ook kijk hebben op een redelijke prijs, maar uiteindelijk bepaal je zelf het bedrag je voor je sieraden.

 

Zelf gemaakte sieraden verkopen?

Als je zelf sieraden maakt kan je ook contact opnemen met de sieradenbringloop. In overleg met de eigenaars van de webshop kan bepaald worden of je sieraden geschikt zijn om via de webshop te verkopen.

 

Oud goud, oud zilver, witgoud, rosé goud, verguld of doublé?

Sieraden zijn er in vele materialen en in goede en minder goede kwaliteit. De sieraden die bij de kringloop worden aangeboden zijn over het algemeen van goede kwaliteit, en vaak ook van edelmetaal. Maar dat wil niet zeggen dat andere sieraden niet leuk of mooi kunnen zijn. Kijk dus eerst even rond. Je kunt er alles kopen en verkopen, zoals:

 • zilver
 • goud
 • witgoud
 • platin
 • double
 • verguld
 • RVS
 • enzovoorts

Welke sieraden zijn geschikt?

Eigenlijk bijna alle sieraden die niet kapot zijn en er nog mooi uitzien. Het is wel prettig als de sieraden een beetje kwaliteit hebben, dus geen plastic oorbellen bijvoorbeeld. Erg interessant zijn:

 • aparte sieraden
 • vintage sieraden
 • goed werkende horloges van bekende merken
 • goed werkende horloges met een aparte uitstraling
 • zakhorloges
 • goud (ringen, armbanden, oorbellen, kettingen, broches, enzovoorts)
 • zilver (ringen, armbanden, oorbellen, kettingen, broches, enzovoorts)
 • overige edelmetaal met of zonder edelstenen
 • sieraden die niet van edelmetaal zijn maar wel gewoon mooi of apart om te zien
 • RVS
 • overige in overleg

Tags: goedkope sieraden, tweedehands sieraden, ringen, goud, zilver, RVS, armband, oorbellen, vintage, kringloop
Bronnen: sieradenkringloop.nl
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2014-01-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving