aanmeld knop
dot

Waarom groene smoothies goed voor je zijn?

eiwitshake.jpg
Heb je ook altijd dat hongergevoel en last van vermoeidheid en lui zijn? Als je verder gezond bent, zou het heel goed aan je voedingspatroon kunnen liggen dat je je niet fit voelt. Gezond eten heeft meestal een positieve invloed op je lichaam en geest. Smoothies van groente en fruit zijn tegenwoordig erg geliefd.

Waarom groene smoothies?

Iedereen weet eigenlijk wel dat je gezond en goed moet eten, maar soms wordt dat nog wel eens vergeten.

Ook wil het wel eens zo zijn dat je fruit of groente inkoopt en het uiteindelijk te lang blijft liggen en dan kan je het weggooien. Dat is gewoon zonde. Smoothies zijn zo, populair omdat je zowel groente als fruit gebruiken kunt om heerlijke gezonde drankjes te maken. Je kunt heerlijke smoothies maken die niet alleen heel erg lekker smaken, maar die nog eens gezond voor je lichaam zijn ook. Gezond en lekker, en als je smoothies op de goede manier in een dieet toepast, zorgt het er ook nog voor dat je voldoende afvalt.

 

Mijn persoonlijke ervaring met smoothies

In ieder geval, bij mij werkte het erg goed. Ik ben veel beter in mijn vel gaan zitten en ik heb een gezondere levensstijl gecreëerd. Ook heb ik minder snel last van hoofdpijn en ik barst van de energie. Wat verse groene smoothies voor mij hebben gedaan. s'Ochtends vroeg als ik opstond en op de weegschaal ging staan en tegelijkertijd in de spiegel keek, schaamde ik me voor mezelf dat ik er zo uitzag. Ik was totaal niet tevreden met mezelf en vond mezelf dik en lelijk. Altijd liep ik met een slecht gevoel over straat en dacht dat ik nagekeken werd door iedereen. Geloof me, als er iets niet leuk is dan is het wel om nagekeken te worden.

 

Afvallen

Toen heb ik tegen mezelf gezegd ik moet er wat aan gaan doen. Ik wilde afvallen en ik wilde mijn lichamelijke conditie verbeteren. Rustig begon ik met opbouwen van fitness oefeningen en daarnaast cardio oefeningen. Dat heb ik een goeie 3 weken volgehouden met resultaat, ik was namelijk 3 kilo kwijt. Moet je je eens voorstellen 3 kilo in 3 weken dat is een kilo per week. Hoewel dat niet te weinig is, was ik toch een beetje boos en gefrustreerd, omdat ik vond dat ik zoveel inspanning had gegeven en ik had gehoopt dat ik dan meer zou afvallen. Ik begon een beetje op internet te zoeken naar gezonde voeding, om meer grip te krijgen op gezond eten.  Zo kwam ik terecht bij deze groene smoothie recepten. Ik besefte steeds beter dat je ook gezonder moet eten als je af wilt vallen. Moet je dan gewoon meer groente en fruit eten, rijk aan vitamines en mineralen? En de lekkere hapjes dan, moet je die maar gewoon laten staan? Makkelijker gezegd dan gedaan, en dat is het ook. Maar als je smoothies drinkt is het wel een enorme stap in de goede richting. Ik pas de smoothies in mijn dieet en zorg dat ik zo gezond mogelijk eet en leef, daardoor is afvallen een heel stuk makkelijker geworden. Natuurlijk zijn er dagen dat er feestjes zijn, en dan eet ik ook wel eens wat ongezonde snacks, maar daarna pak ik de draad gewoon weer op en met mijn smoothies en overige gezond eten en drinken, ben ik slanker en fitter en daardoor ook blijer geworden.


Fruit of groente door je smoothie?

Aangezien ik eigenlijk helemaal niet zo'n fruit mens ben, ben ik erachter gekomen dat (ook al hou je niet van fruit) je toch heerlijke gezonde smoothies kunt maken, die je met plezier opdrinkt.  Groene smoothies heb ik een paar weken achter elkaar gedronken, en ik ben gelijk veel lekkerder in mijn vel gaan zitten en ik heb minder last van vermoeidheid. Ik ben gewoon een stuk energieker dan eerst, maar de grootste verandering kwam toen ik op de weegschaal ging staan was namelijk in 1 maand tijd meer afgevallen dan ik had gehoopt. Je kon me echt oprapen van blijdschap zo gelukkig als ik was en ik zat beter in mijn vel als voorheen.

 

Waarom groene smoothies?

Groene smoothies vind ik lekker en gezond. Ze hebben mij geholpen om af te vallen waardoor ik me beter voel. Vrienden en familie zeggen allemaal: 'Wat zie je er gezond en sterk uit, wat heb jij de afgelopen maanden gedaan?' En het enigste wat ik hoef te zeggen is: 'Heel simpel, ik ben op dieet gegaan, ik sport meer en ik eet gezonder. En ik heb het verse groene recepten boek van Diana Verbeek besteld en ben veel gezonder gaan leven. Bij mij heeft het geholpen.

 

Ook leuk om te weten

In het e-boek staat ook beschreven welke vitamines en mineralen je lichaam nodig heeft en in welke smoothies de meeste mineralen en vitamines zitten.

 

Mooi meegenomen!!

De groene smoothies zijn een combinatie van water met bepaalde blad groentes en met de frisse zoete smaak van fruit dat zo een heerlijk en gezonde smaak geeft aan de smoothies. Smoothies kunnen je helpen om af te vallen, als je daarnaast je dieet volgt en voldoende beweegt. Verder hebben smoothies meestal een gunstig effect op de stoelgang.

 

Afvallen zonder dieet


Tags: smoothies, groene smoothies, recepten
Artikel geschreven door: jouke.
Publicatie datum: 2014-01-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving