aanmeld knop
dot

Waarom zou je thuis trainen?

dreamstime_xs_28056258.jpg
Thuis sporten is gemakkelijker dan je denkt. Met dit artikel wil ik je laten lezen wat het voordeel is van thuis sporten, en waarom je thuis zou kunnen trainen. Ook wil ik je laten zien dat je een fit lichaam kan verkrijgen zonder een prijzig abonnement te hebben bij de fitness of sportschool.

Thuis fitness oefeningen doen bespaart je een hoop tijd. Lang niet iedereen heeft tijd en zin om steeds maar weer naar de sportschool te gaan. Thuis trainen heeft een super groot voordeel als het aankomt op tijd besparen. Hoeveel mensen hebben er wel niet een abonnement op de sportschool, terwijl ze na een of twee keer al niet meer gaan, omdat ze geen zin hebben of geen (tijd) hebben. Dit is lang niet altijd een kwestie van zwakte of gebrek aan doorzettingsvermogen. Allerlei andere dingen kan een mens weerhouden, zoals:

  • schaamte voor overgewicht
  • vermoeidheid en/of spierpijn
  • te veel tijd kwijt met reizen naar en van de sportschool

Eigenlijk heeft iedereen wel tijd om even lekker een uurtje te gaan trainen. alleen is het uurtje altijd zo snel om. Even omkleden, je flesje vullen met water, de reis naar de sportschool, even een douche pakken. Er is altijd wel een reden waardoor dat dat uurtje trainen slechts een half uurtje trainen kan zijn. Dan is het toch veel makkelijker om je sportschool naar huis te halen? Je kunt ook oefeningen thuis doen. Je bespaart dan reistijd en maandelijkse abonnementskosten.

 

Contributie

Een van de minder leuke kanten van een sportschool is de maandelijkse contributie die je betalen moet. Als je vaak naar de sportschool gaat dan is dat geen probleem, maar als je weinig gaat dan is dei contributie elke maand weer een zinloze uitgave. En sportscholen zijn steeds duurder geworden, je betaald als nel 15,- per maand of meer. Als de motivatie om in een fitnesscentrum te gaan sporten op een bepaald moment ontbreekt, zeg je abonnement dan op en kies voor thuis oefeningen doen.  Het geld wat je anders aan dure abonnementen zou hebben uitgegeven kan je veel beter besteden, bijvoorbeeld aan een fitness apparaat of lekker gezond eten.

 

Wees creatief

Thuis trainen eist wel wat van jezelf. Wees creatief en maak het trainen leuk door eigen oefeningen te verzinnen, denk bijvoorbeeld aan: je meubels die je kan gebruiken (je armen op de bank zetten met je voeten naar voren en zo je triceps te trainen) of een deuropening waar je jezelf kan optrekken aan de deurpost. Gebruik je grootste fantasieën om je spiergroepen te trainen, het kan natuurlijk zo zijn dat je moeite heb met het verzinnen van oefeningen dat volkomen te begrijpen is, soms heb je ideeën van andere nodig om zelf ideeën te kunnen maken. ik heb hier eventueel een leuk thuis trainings- programma voor je dat je een beetje op weg kan helpen. Denk ook eens aan tv programma's als 'Nederland in beweging,' waarmee je elke dag gratis oefeningen kunt doen om de spieren en je lichaam fit te houden.

 

Alles in je eigen tempo

Het mooie van thuis sporten is dat je alles op eigen tempo doet. Je hoeft niet te wachten op een apparaat die bezet is. Je komt ook geen mensen in je omgeving tegen, die tegen jou gaan zeggen hoe je een oefening moet uitvoeren en hoeveel kilo's je zou moeten afvallen. Je kan lekker trainen wanneer je wilt en hoe vaak dat je wilt, dat is het mooie van thuis trainen.

 

Waarom groene smoothies goed voor je zijn


Tags: thuis sporten, trainen, thuis sport, fitness, sportschool
Artikel geschreven door: jouke.
Publicatie datum: 2014-01-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving