aanmeld knop
dot

Goji bessen, gezond of niet?

logo-tekst.jpeg
Goji bessen worden ook wel een van de superfoods genoemd. Deze term verwijst naar bepaald eigenschappen van voedsel, wat extra gezond zou zijn. Net zoals volkorenbrood gezonder is als witbrood, zo bevatten superfoods ook een hoog percentage stoffen die gezond kunnen zijn.

Toch moet men de 'kracht' van zogenaamde superfoods nou ook weer niet overdrijven. Met de term superfood wordt die overdrijving naar mijn mening wel in gang gezet. Superman beschikt immers ook over bijzondere krachten, dat kan je over superfoods niet echt zeggen. Dergelijk voedsel bevat over het algemeen flink veel vitamines en eiwitten en mineralen. Afhankelijk van het voedsel wat je kiest natuurlijk.

 

Gojibessen, wat zit erin?

Gojibessen bevatten een hoog percentage vitamines, mineralen en eiwitten. Als je er regelmatig een handje van eet kan je je na en tijdje wat fitter gaan voelen. Omdat ze niet zo zoet smaken zijn er ook mensen die ze liever aan thee toevoegen.

 

 

Afkomst

Deze bessen komen voor in Centraal Amerika maar ook Azië.  Het is en bes die aan struiken groeit en er zijn meer dan honderd verschillend type gojibessen. De plant past zich gemakkelijk aan, aan klimaatverschillen, zo groeien er struiken in zeer koude gebieden maar ook in woestijnen. Over het algemeen gaat men er ook vanuit dat ze het leven verlengen als men deze bessen regelmatig eet. Wat daar van waar is, durf ik niet te zeggen. Gojibessen bevatten o.a.:

  • mineralen
  • vitamines
  • vezels
  • eiwit
  • adptogenen
  • fenylalanine/aminozuur
  • tryptofaan
  • selenium
  • overige

Wat zijn adaptogenen?

Adaptogeen heeft een positieve invloed op het natuurlijke afweersysteem. Ook zou deze bes een gunstige werking op de bijnieren hebben en stress onderdrukken.

 

Helpen Gojibessen tegen somberheid?

Gojibesse hebben volgens menigeen een gunstig effect op sombere gevoelens, aangezien de ze bessen typrofaan bevatten. Of hier ook daadwerkelijk onderzoek naar gedaan is, is mij niet bekend.

 

Baat het niet dan schaadt het niet?

Goji-bessen zijn geen geneesmiddel en je moet het effect ook niet overschatten. Maar elke dag wat van deze bessen moet in principe geen kwaad kunnen, tenzij je allergisch bent voor een van de stoffen die erin zitten. Bij twijfel kan je altijd overleggen met je huisarts.


Tags: Gojibessen, Gojibes, Goji bessen, gezond, adaptogenen
Bronnen: youtube, energiekevrouwenacadami.nl
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2014-01-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-07-17 11:37:53  
Mijn goji bessen zijn over de datum.Kan dat kwaad?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving