aanmeld knop
dot

PotCoin waarde?

logo-tekst.jpeg
De PotCoin is een elektronisch betaalmiddel, te vergelijken met de BitCoin, DogeCoin, LiteCoin, ColossusCoin, en nog enkele andere coins. Virtuele munten zijn sinds enkele jaren erg in trek op internet maar nemen de laatste tijd een enorme run in populariteit. De PotCoin wordt afgekort als POT, en is speciaal bedoeld voor betalingen binnen de cannabisgemeenschap.
ComputerComputer

Bitcoin is een algemeen bekend betaalmiddel geworden. De waarde van deze cryptocurency steeg in korte tijd naar ongekende hoogte. Men verwacht zelfs dat de waarde nog verder stijgen zal. Cryptocurrency of cryptovaluta is digitaal geld. Je download voor elke muntsoort een wallet. Met die wallet krijg je ook direct je eigen walletadres. Door middel van wallet-adressen kunnen aankopen en verkopen worden verzonden. In het geval van de POT wordt dit een potcoinadres genoemd.

 

Waarom virtueel geld?

Wellicht kon virtueel geld niet uitblijven bij een virtueel fenomeen als internet. Dagelijks doen steeds meer mensen betalingen op internet, je moet daarvoor in loggen bij je bank. Veel mensen vinden dit niet prettig omdat er ook wel eens een en ander fout gaat.  Virtueel geld geeft gewoon een gevoel van veiligheid. Je hebt geen bank meer nodig. Er zijn nog andere redenen te bedenken. De Coins kunnen gewonnen worden door ze te minen, op die manier krijg je dus eigenlijk gratis geld. Interessante relatief nieuwe coin vind ik:

  • DogeCoin
  • ColoussusCoin
  • QuarkCoin
  • PotCoin
  • Litecoin

PotCoin, voor wie?

PotCoin is voor mensen ouder dan 18 jaar, die aankopen willen doen in de vorm van producten die te koop zijn in coffeeshops (bijvoorbeeld) of in online shops, waar wiet en/of hasj en dergelijke verkocht wordt. De PotCoin zal misschien alleen bij die doelgroep als virtueel geld in te wisselen zijn. 

 

Wallet PotWallet op je computer

Een wallet (portemonnee) om de PotCoins in op te slaan moet worden gedownload vanaf de officiële website. De wallet is vrij gemakkelijk te downloaden en verkrijgbaar voor zowel Windows als voor de Mac.

 

Wallet Online

Er bestaat ook de mogelijkheid om een wallet online te nemen, wat men zo veilig mogelijk maakt maar de kans op inbraak zou in principe groter kunnen zijn dan wanneer je zelf een wallet op je computer zet.

 

Mining pools

Door middel van het opzetten van miningpools willen de designers van deze nieuwe coin ervoor gaan zorgend at de PotCoin een alom geaccepteerd betaalmiddel gaat worden voor producten binnen de cannabisgebruikers en winkels. Wallets zijn te downloaden voor:

  • Windows
  • Mac
  • Linux

Waarde PotCoin

De actuele waarde van de PotCoin staat op de officiële website. Wij zullen de waarde in de gaten houden en regelmatig updaten. Momenteel is er nog geen echte waarde vast te stellen omdat de coin nog zo pril is. Echter is de coin wel al heel populair, als deze erkent wordt als officieel ruil-betaalmiddel, kan de waarde explosief stijgen. Op 1 februari 2014 wordt de coin geschat op 0.00003100 bij bubblews.com. Volgens geruchten hebben verschillende Nederlandse bedrijven interesse getoond en bekijken ze wat de mogelijkheden zijn.

 

Opmerking redactie: Zolang de waarde van PotCoin niet officieel is, kan je aan geruchten en gegevens geen rechten ontlenen en blijft het aankopen van deze coins een gok.


Tags: PotCoin, wallet, downloaden, potcoin waarde
Bronnen: coffeeschopnieuws.nl, imgur.com, bubblews.com
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2014-02-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-02-01 23:08:06  
Kijk ook eens bij: De 'Potcoin Amsterdam' group op FacebookReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving