aanmeld knop
dot

Pittig gehaktbrood met paprika en champignons.

Borden.jpg
Een heerlijk pittig gerecht die men met stokbrood en een goed glas wijn en goede vrienden kan genieten. Gehaktbrood wordt in de Verenigde Staten veel gegeten, maar dateert oorspronkelijk al uit de Romeinse tijd, rondom de vijfde eeuw na Christus. In Europa wordt het gehaktbrood ook graag gegeten. Er zijn verschillende recepten. In dit artikel een recept voor gehaktbrood met paprika en champignons.

Pittig gehakt-brood met paprika en champignons. De volgende ingrediënten heeft men voor dit recept nodig:

  • Gehakt half om half                                             
  • Peper
  • Uien                                                                    
  • Zout
  • Knoflook                                                              
  • Cajun poeder
  • Paprika´s ( rood - groen - geel )                             
  • Paprika poeder
  • Aubergine                                                            
  • Mosterd
  • Champignons                                                       
  • Ei
  • Runderbouillon blokje                                            
  • Paneermeel (event)

Benodigde hoeveelheden voor 4-6 personen

  • 750 gram Gehakt - half om half                                  
  • 4 middelgrote uien fijngesneden
  • 4  kleine tenen knoflook - fijngesneden                    
  • 3  middelgrote paprika´s: rood, geel en groen in blokjes
  • 1  middelgrote Aubergine                                        
  • 5  champignons fijngesneden
  • 1  theelepel witte peper                                          
  • 2 theelepels Cajun-poeder gezouten of ongezouten
  • 2  theelepels paprika poeder mild                            
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1  runderbouillon blokje                                            
  • 1 ei
  • zout naar smaak.

Het voorbereiden van het gehakt

Ten eerste uiteraard de handen goed wassen. Het gehakt in een ruime schotel/schaal mengen met 1 fijngesneden ui en 2 fijngesneden knoflooktenen. Voeg de mosterd, het Cajun poeder, het ei en de witte peper toe. Zout kan vervolgens ook naar naar smaak aan dit mengsel worden toegevoegd. Alles goed laten intrekken.

 

Het voorbereiden van de groenten

  • In een wok of diepe koekenpan olie of margarine verwarmen.
  • De rest van de fijngesneden uien en knoflook in de warme olie fruiten
  • De fijn gesneden champignons toevoegen en kort meebakken
  • Wat water met het bouillon blokje en de paprikapoeder hieraan toevoegen
  • De geschilde, fijngesneden aubergine kan er nu bij - alles kort mee laten koken
  • De fijn gesneden paprika aan het geheel toevoegen en alles onder roeren half gaar laten worden.
  • De groenten even af laten koelen.
  • In de tussentijd een bakvorm van bakpapier voorzien, of de bakvorm goed invetten Vervolgens het gehakt en de groenten goed door elkaar mengen. De bakvorm daarna met het groente-gehakt-mengsel vullen. Indien gewenst kunnen laag voor laag wat lasagne blaadjes als tussenlaag worden gebruikt. Deze staan hierboven niet vermeld maar smaken prima.
  • Het geheel in een op 180 graden voorverwarmde oven verder bakken.
  • Baktijd va. 30 minuten

Opdienen (veelal) in plakken gesneden, lekker bij een glaasje wijn en een stukje stokbrood, maar ook bij aardappeltjes en groentes.

 

Meer lekkere recepten:


Tags: gehaktbrood recept
Bronnen: wat-eten-wij.plazilla.com, en eigen ervaring
Artikel geschreven door: Sutikno.
Publicatie datum: 2014-02-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving