aanmeld knop
dot

Wat is een passief inkomen?

papiergeld.jpg
Wat is een passief inkomen? Keer op keer betaald worden voor iets waar je maar 1 keer voor hoeft te werken, dat is een passief inkomen. Voor de meeste mensen klinkt dat als muziek in de oren. In dit artikel ga ik je iets meer vertellen over de mogelijkheden om zelf een dergelijk inkomen op te bouwen.
ComputerComputer

Zelf ik heb al enkele jaren een koeriersbedrijf en daarnaast run ik ook nog een café. Ik ben dus altijd hard aan het werk waardoor ik weinig tijd heb voor mijn gezin. Ik besefte dat dit niet de manier is waarop ik oud wil worden en ik ben een andere weg gaan zoeken. Ik begon boeken te lezen over geld verdienen, succesvol te worden. Ook volgde ik enkele seminars. Ik kwam er achter dat het niet moeilijk is om financiële vrijheid te hebben.

 

Financiële vrijheid, wat is dat?

Financiële vrijheid betekent dat je passieve inkomen hoger is dan je uitgavenpatroon. Hierdoor zou je nooit meer hoeven werken, en toch genoeg geld ontvangen om jouw levensstijl te onderhouden. Wanneer je dit punt bereikt hebt kun je dus werken wanneer je wilt, alleen doen wat je leuk vindt om te doen, en dus ook niets doen wanneer je daar geen zin in hebt. Hierdoor kun je bezig zijn met de dingen die voor jou echt belangrijk zijn.

 

Stoppen met werken?

De meeste mensen die dit punt van financiële vrijheid bereiken stoppen echter niet met werken. Mijn ervaring is dat mensen zich juist voornemen nooit meer te gaan werken. Vervolgens gaan ze twee weken op vakantie en gaan direct weer aan de slag. Dat is eigenlijk ook heel logisch, ze doen nu namelijk alleen nog de dingen die ze leuk vinden. En ze worden toch steeds succesvoller.

 

Passief inkomen, hoe krijg je dat?

Een Passief inkomen betekent dat je 1 keer iets doet waar je keer op keer voor betaald wordt. Voorbeeld: je schrijft een e-book (eenmalig werk) en je verkoopt het boek jaar in jaar uit. Dat creëert dan een passief inkomen voor je. Een passief inkomen kan je op vele manieren realiseren. Voor de meeste methodes heb je wel een bepaald vermogen of bepaalde kennis nodig. Denk hierbij aan:

  • Verhuren van vastgoed
  • Een boek schrijven en uitgeven
  • Worksops digitaliseren en online verkopen
  • Een business opzetten waar je zelf niet fysiek aanwezig hoeft te zijn (niet volledig passief)
  • Google Adsense benutten
  • Dropshipping
  • Webshops opzetten
  • En zo zijn er nog vele mogelijkheden.

Zelf was ik echter niet in staat om op een van deze manieren een groot passief inkomen op te bouwen.

Na veel denken en zoeken heb ik een manier gevonden die zelfs voor mij mogelijk is. Voor dit systeem heb je geen vermogen nodig, geen opleiding en je hoeft er niet eens slim voor te zijn. je verkoopt namelijk gewoon het product van een ander, en je ontvangt daar een commissie over. Bekijk deze methode en begin meteen te werken aan jouw passieve inkomen. (Let op: als je het product besluit te kopen moet je kiezen of je het eenmalig wilt, of dat je maandelijks een abonnement wilt voor meer tips. Het abonnement is vrij lastig weer op te zeggen) Het werkt zo: Je koopt zelf het e-book/videocursus, daarin komen veel zinvolle mogelijkheden aan bod om geld te verdienen. Je kunt hierna kiezen of je:

  • zelf ook het e-book weer verkopen gaat
  • een andere methode kiest om te verdienen

Tags: snel geld, passief inkomen, financiƫle vrijheid, rijk worden, geld verdienen, geld,
Artikel geschreven door: Marco van Duinen.
Publicatie datum: 2014-02-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving