aanmeld knop
dot

Wat zijn bandstemmen?

vredesduif.jpg
Het verschijnsel bandstemmen is niet vaak in het nieuws. Toch wordt het verschijnsel wel steeds bekender. Een ander woord voor bandstemmen is EVP. Dit is een afkorting van het Engelse "Elecronic Voice Phenomenom". Men onderzoekt hierbij onverklaarbare stemmen die men via de radio ontvangt. Men denkt dat deze afkomstig kunnen zijn van het hiernamaals, kortom van geesten.

Het bandstemmenfenomeen is een ontdekking van de Zweedse Friedrich Jürgenson. Een grote hobby van Friedrich Jürgenson was het opnemen van de geluiden van vogels. Regelmatig bezocht hij daarvoor afgelegen gebieden. Op de opnamen stonden regelmatig stemmen van mensen, terwijl deze personen helemaal niet in de buurt waren tijdens het opnemen. Friedrich Jürgenson ontdekte dat de stemmen mogelijk uit het hiernamaals komen.

 

Bandstemmen opnemen

Zelf bandstemmen opnemen kan op verschillende manieren. Wat u ervoor nodig heeft is een opname-apparaat. Dit deed men vroeger met een bandrecorder maar omdat dit ouderwets is, gebruikt men tegenwoordig meestal de computer hiervoor.


Schaaldraaimethode

De methode die in dit artikel wordt uitgelegd heet de schaaldraaimethode. Zet uw opname-apparaat aan. Blijf op een radio gedurende de hele sessie aan de zenderknop draaien. Er ontstaat nu een mengelmoes van geluiden. U kunt nu de datum noemen, uw naam vertellen en zeggen dat u contact wilt. Wilt u met een specifiek persoon contact, vraag dan naar deze persoon. Tijdens het stellen van de vragen is het altijd belangrijk dat u de entiteiten genoeg tijd geeft om een antwoord te vormen. Tien seconden is genoeg. Het antwoord wordt gevormd door de mengelmoes van talen die door het draaien aan de zenderknop wordt veroorzaakt.

Het succesvol opnemen van bandstemmen kost tijd en energie. Het gebruik van een koptelefoon is raadzaam bij het beluisteren van uw EVP-opname. Zet het volume hoog zodat u alles goed kunt horen.

 

Bandstemopnemers

Maar het kost even tijd om het opnemen van bandstemmen onder de knie te krijgen. Het herkennen van stemmen vereist de nodige training. In Nederland zijn er daarom een aantal zogeheten bandstemopnemers actief. Zij kunnen u verder helpen wanneer u gefascineerd bent door het bandstemmenfenomeen. Het kan een goede manier zijn om uw vragen aan het hiernamaals beantwoord te krijgen. Mensen die zeggen dat zij baat hebben met een bezoek aan een paranormaal medium, hebben dat meestal ook met een bezoek aan een bandstemopnemer.


Tags: evp, bandstemmen
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2014-02-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving