aanmeld knop
dot

Steigerhouten meubelen duurzaam en trendy en maak je zelf

tuin.jpg
Verander je graag regelmatig van interieur maar is je budget eerder beperkt? Geen probleem, dan nog zijn er voldoende mogelijkheden voor het realiseren van een trendy interieur. Meubelen maak je gemakkelijk zelf met steigerhout en daar hoef je heus geen handige Harry voor te zijn.

Een beetje creativiteit is daarbij uiteraard altijd welkom. Op die manier heb je voor weinig geld een nieuw interieur met een persoonlijke uitstraling. Wat wil je nog meer?

 

Hou je van een landelijke sfeer en een gezellige look? Dan zijn steigerhouten meubelen zeker iets voor jou. Ze stralen immers sfeer en gezelligheid uit. Steigerhout is niet alleen trendy en mooi, maar ook erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Dit maakt steigerhout een uitermate geschikt soort materiaal voor het zelf vervaardigen van allerlei meubelen, zowel voor binnen als voor buiten. Steigerhout droogt razendsnel en is daardoor uitermate geschikt voor het zelf maken van allerlei tuinmeubelen en tuinmateriaal waaronder bijvoorbeeld eigentijdse bloembakken.

 

Binnen en buiten

Steigerhout wordt voor vele doeleinden hergebruikt maar krijgt vooral voor het zelf maken van meubelen een tweede leven. Steigerhout is dan ook erg gemakkelijk recycleerbaar en eenvoudig te herstellen bij eventuele beschadigingen. meubelen in steigerhout kan je kopen, maar met een klein beetje creativiteit kan je steigerhouten meubelen gemakkelijk zelf maken. Op die manier kan je heel wat besparen. Steigerhout is perfect voor het zelf vervaardigen van kasten, dressoirs, eethoeken, stoelen, salontafels, computermeubels, banken, bedden en nog zoveel meer.

 

Flexibel en zacht

Steigerhout is flexibiliteit en zacht waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Onbewerkte fijnspar en vurenhout zijn veel gebruikte houtsoorten voor het vervaardigen van meubelen in steigerhout. Deze houtsoorten stellen je zelfs in staat om allerlei kleuren met elkaar te combineren. Met een lak- of beitslaag zal steigerhout zijn oorspronkelijk uitzicht behouden. Zo'n beschermlaag voorkomt verontreiniging en beschadiging en is bestand tegen ontsierende vochtkringen.

 

Zelf maken

Steigerhouten planken kan je in iedere houthandel of doe het zelf zaak gebruiksklaar kopen. Het gaat dan meestal om planken met een breedte van zo’n 20 cm en 3 cm dik. De lengte varieert  van 2 tot meer dan 5 meter. Je kan daarbij kiezen tussen gebruikt of nieuw steigerhout. In de meeste doe het zelf zaken worden gebruikte steigerhouten planken, hoofdzakelijk afkomstig uit de bouwsector, mooi glad geschuurd en op maat gezaagd.

 

Goede voorbereiding:

  • Beschermlaag: meestal zijn steigerhouten planken onbehandeld. Om hun levensduur te verhogen kun je deze planken een extra beschermlaag geven met lak of beits, dat je alleen op nieuw steigerhout kan aanbrengen. Dankzij zo'n beschermlaag worden je steigerhouten planken vocht afstotend en splintervrij.
  • Kwaliteit: gebruik steeds steigerhouten van goede kwaliteit. Kies steeds  glad geschuurde planken en laat de planken op maat zagen. Dat zal je geld en tijd besparen.
  • Luchtvochtigheid: steigerhout wordt sterk beïnvloed door de luchtvochtigheid. Een lage luchtvochtigheid verhoogt het risico op het ontstaan van ontsierende naden, vooral in tafelbladen.
  • Tuinmeubelen: steigerhout is uitstekend geschikt voor het vervaardigen van tuinmeubelen.  Het droogt droogt razend snel en vraagt weinig of geen onderhoud.
  • Weersomstandigheden: steigerhout zal na enige tijd vergrijzen en dit onder invloed van ons vochtig klimaat.
  • Onderhoud: tuinmeubelen uit steigerhout  worden gemakkelijk schoon gemaakt met een borstel en een vochtige doek. Tuinmeubelen uit behandeld steigerhout met een beschermlaag van lak of beits moeten minstens tweemaal per jaar behandeld te worden om hun uitzicht te behouden.
  • Steigerhout: koop je in houthandel of in de doe het zelf zaken. Steigerhout wordt ook meer en meer op internet aangeboden. Als je voor gebruikt steigerhout uit de bouw kiest controleer dan zeker op beschadigingen en eventuele verrotting.

Tags: steigerhout, steigerhouten meubelen, zelf maken, onderhouden, tuinmeubelen, bouwtekeningen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Writer.
Publicatie datum: 2014-02-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving